Ez a rendszer a hazugság rendszere

2023. február 6. 17:47

Donáth Anna
Facebook
És mint minden, ami hazugságra épül, egyszer ez is összeomlik. Nem ígérek gyors győzelmeket.

„Tartalmatlan orbánozás helyett itt az ideje, hogy végre elkezdjünk válaszokat adni a Magyarország jövője előtt álló legfontosabb kihívásokra. Hiszen ezek egyben jelenünk legégetőbb problémái.

Közösen kell megtervezzük azt a Magyarországot, ahol holnap és holnapután élni szeretnénk. Ez a mi legfontosabb feladatunk! Csak így teremthetünk választói többséget politikánk mögé.

Ezt pedig csak őszinteséggel és munkával tudjuk megtenni. Ki kell mondanunk az igazságot. Akkor is, ha népszerűtlen. Akkor is, ha fáj.

Ez a rendszer a hazugság rendszere. És mint minden, ami hazugságra épül, egyszer ez is összeomlik. Amikor pedig összedől, mert össze fog, akkor kész megoldásokkal kell előállnunk. Meg kell mutatnunk, hogy milyen útra fogjuk vezetni Magyarországot.

Nem ígérek könnyű megfejtéseket. Nem ígérek gyors győzelmeket. Nem ígérem, hogy holnapra megforgatjuk a világot és kormányt váltunk. Sem azt, hogy holnaputánra minden célunkat megvalósítjuk.

De egyet ígérek. Én őszinte leszek hozzátok. Akkor is, ha ez nem szerez mindig örömet, sem népszerűséget. Mert csak munkával és őszinteséggel teremthetünk olyan országot magunknak, amiben mindannyian élni szeretnénk.

Adjon erőt és lelkesedést nekünk ehhez a munkához az, hogy tudjuk: az igazság a mi oldalunkon áll.”

 

***

Nyitókép: Donáth Anna Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 173 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a nő bukott le a hírtv-ben, hogy hazudik.

Nagyapád még tudta, hogy a hazugság rendszerét kifizetőbb szolgálni:

„A kommunista társadalmak tanulmányozása során arra a következtetésre jutottam, hogy a kommunista propaganda célja nem a tájékoztatás vagy a meggyőzés volt, hanem a megalázás. Ezért minél kevésbé felelt meg a valóságnak, annál jobb volt.
Amikor az embereket arra kényszerítik, hogy csendben elviseljék a legnyilvánvalóbb hazugságokat, vagy ami rosszabb, hogy maguk is a hazugságok ismétlésére vannak kényszerítve, akkor egyszer és mindenkorra elveszítik érzéküket a becsületességhez.
A nyilvánvaló hazugságok jóváhagyása arra vezet, hogy az ember maga is a gonosz részévé válik. Az ember bármivel szemben való ellenállása ezáltal gyengül, sőt tönkremegy. Egy társadalmat, mely becsületileg kiherélt hazugokból áll könnyű irányítani.”
(Theodore Dalrymple, angol pszichiáter, író, gondolkodó, FrontPageMagazine.com, 2005. augusztus 31.)

Kedves Anna!

Hallgasd vissza a Spirit FM ma esti adását, a Momentumról is beszéltek. Túl magas labdát adtál fel, nem gondolod? Nem gondoltad végig azt, hogy ki szeretné veletek közösen megtervezni az ország jövőjét. Ennyire nem ismered a Momentum bázisának korlátait?
Churchill vért, szenvedést és könnyeket ígért, beváltotta, de megmentette Angliát. Idős korában sokat festett, főleg, amikor már egészségi állapota okán kiszorult a politikai színpadról. Amit én tudok Neked barátilag javasolni, már holnap kezdjél el festeni, festőként még nagy ívű pályát futhatsz be.......de politikusként erősen kérdéses. Előzd meg a csalódásokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés