A Nagy-Magyarország térkép irredenta, az árpádsávos zászló nyilas jelkép

2023. február 5. 7:11

Bartus László
Amerikai Népszava
Az illiberális fasiszta rendszer a futball nyelvén üzen hadat a nyugati liberális demokráciáknak.

„Magyarország futballnemzet, mondta az ország teljatalmú ura és tulajdonosa, mondhatnánk ez az államformája. Templomai a futballstadionok, az ország sikerét a futballsikerekben mérik. Még az egyetemek is tudják, mi az igazi tudomány: a stadionüzemeltetés, amelyet az a fideszes politikus tanít, aki korábban sport(futball)miniszter volt, és akinek kezén (lelkén) száradnak a használatba nem helyezett (mert használhatatlan) beléptetőkapuk, ami azt jelenti, hogy a stadionüzemeltetést is az tanítja, aki a legjobban ért hozzá.

Magyarországon a fontos dolgok a futballpályák PR szektoraiban dőlnek el, s az illiberális fasiszta rendszer a futball nyelvén üzen hadat a nyugati liberális demokráciáknak. Például azzal, hogy a magyar játékosok nem térdelnek le, nem ítélik el a rasszizmust és nem szolidárisak azokkal, akiket rasszista támadás ér. Mert Magyarország nem kevertfajú nép, ezért semmi köze a kevertfajúak problémájához, például ahhoz, hogy a magyar miniszterelnök nyíltan rasszista. A rasszizmus Magyarország nemzeti érzése.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha az árpád sávos zászló irredenta/nyilas, mit gondolunk a német himnuszról?

Az árpád sávos zászló legközelebbi analógiája a német himnusz. Bár Haydn zenéjét és Heine hazafias versét nem lehet nácinak nevezni, továbbá a hírhedtté vált első strófa helyett a másodikat éneklik a németek, amikor megszólal, a legtöbb embernek mégis az első strófa jut az eszébe. (Nb. az első strófa eredeti értelme kb. annyi volt, hogy a "haza mindenek felett", ezt Hitler nácizmusa értelmezte át). Vagyis ha a német himnusz oké, akkor az árpád sávos zászló is oké, a nyilaskeresztet senki nem akarja rá visszatenni. (Mellesleg az árpád sávos zászló egy rakás város, kerület címerében is szerepel.)

Árpád fejedelem is nyilas volt?

Igaz. Emlékezetből írtam. Köszi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés