Lecke gyomorforgatásból

2023. február 5. 7:15

Ambrus-Jobbágyi Zsófia
Magyar Nemzet
Miért dühíti a Telexet az, hogy Magyarország ma családbarát, és a kormány támogatja a gyermekvállalást?

„Tisztán emlékszem arra a napra, amikor az egykori baloldali többségű Országgyűlés elfogadta a családtámogatások átalakításáról szóló törvényt. Ekkor 2005. november 7-e van, dübörög a Gyurcsány-kormány. Bukott miniszterelnökünk egy őt igen jól jellemző, aljas trükkel próbálta meg lenyomni a tényt az emberek torkán: aki ma Magyarországon gyermeket akar, teremtse elő rá magának a pénzt, mert az állam bizony egy fillérrel sem teszi könnyebbé a döntést.  

Az ominózus módosítás ugyanis arra épült, hogy emelkedik a családi pótlék összege, szuper. Ugyanakkor a juttatásba „beépítették” a rendszeres gyermekvédelmi támogatást és a családi adókedvezményt, tehát két családtámogatási formát egész egyszerűen megszüntettek. Emellett folyamatosan emelkedtek a rezsiárak és a támogatott lakáshitelek helyett bejött a devizahitel, ami nem sokkal később rengeteg családot (is) a tönk szélére sodort egy gazdasági világválság közepén.  

Így néz ki az, amikor egy kormány nem támogatja a gyermekvállalást, a családokat, nem tesz a rendszerbe olyan ösztönzőket, amelyekkel megkönnyíti a fiatal házaspárok életkezdését, otthonhoz jutását, egynél akár több gyermek vállalását – ha és amennyiben vágynak rá. De miért fontos ez most? 

Ismét leckét adott az online világnak gyomorforgatásból a Telex: Miért dühít valakit az, ha más nem akar gyereket? címmel közöltek az oldalukon egy »írást«, aminek már önmagában a címe is provokáció, hát még ha tovább is olvassa valaki. ”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés