Akinek vaj van a fején, az ne menjen a napra

2023. február 4. 15:17

Szent-Iványi István
Facebook
Pressman nagykövet jogosan utalt is erre válaszában, nem a kormány belpolitikáját bírálta, hanem a külpolitikáját, azon belül is az orosz érdekek képviseletét.

„Már a világsajtót is bejárta (The Washington Post, Politico stb.), hogy Szijjártó Péter durván kioktatta David Pressman Budapestre akkreditált amerikai nagykövetet, amiért szerinte kijelentéseivel beavatkozik a magyar belpolitikába. Csakhogy Pressman nagykövet, jogosan utalt is erre válaszában, nem a kormány belpolitikáját bírálta, hanem a külpolitikáját, azon belül is az orosz érdekek képviseletét. Ehhez pedig, mint egy szövetséges ország nagykövetének, aki aggodalommal látja, hogy partnere nem az elvárható szövetségesi lojalitás jegyében jár el és ezzel a szövetség egészének az érdekeit veszélyezteti, joga van, sőt a Külügyminisztériuma ezt el is várja tőle (az amerikai külügyi szóvivő ezt megerősítette).

De van egy ennél nagyob baj is Szijjártó szövegével. Akinek vaj van a fején, az ne menjen a napra. A bagoly ne oktassa ki a verebet a nagyfejűségről. Szijjártó Péter 2020. őszén, az amerikai elnökválasztás hajrájában egy olyan videót osztott meg, amiben Joe Biden elnökjelöltet azzal gyanúsította meg, hogy a fia állítólagos ukrajnai korrupciós üzelmeinek az érdekében járt el. Az viszont tényleg és egyértelműen beavatkozás volt egy másik ország legfontosabb belpolitikai eseményébe, az elnökválasztásba. Arról most ne is beszéljünk, hogy a magyar kormány és a hozzá közel álló médiavállalkozók hogyan avatkoztak be Észak-Macedónia, Szlovénia belpolitikájába vagy a francia elnökválasztásba Le Pen elnökjelöltnek nyújtott anyagi támogatással, vagy Bosznia-Hercegovina belső viszonyaiba Milorad Dodik pénzügyi támogatásával. Felsorolni is nehéz, hogy hányféleképpen avatkozott be már a magyar kormány vagy annak holdudvara más országok belügyeibe. Nagymértékű szemérmetlenség kell ezek után azon háborogni, hogy egy nagykövet kritikai megjegyzést tesz a kormány külpoitikájára.”

***

Szijjártó Pressmannek: „Több tiszteletet a magyaroknak!"

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki előtt járatja le? A megszálló vagy a megszállott előtt?
"Nógrádi György Az USA megszállás alatt tartja Németországot
Mandiner, 2022. augusztus 9.
A szakértő szerint arról lehet szó, hogy az Európai Unió felbomlik, azonban annak nincs realitása, hogy az EU szembefordul az USA-val."

Érdekes ez a Szentiványi, az utóbbi 1 évben lett megint aktívabb. Azon gondolkodtam, hogy kinek a (pénze) kedvéért.
Most már legalább nem kell ezen gondolkodni.
A dolog azért veszélyes, mert 2004 előtt Grúziában, 2014 előtt Ukrajnában, 2022 előtt Fehéroroszországban is megkerestek ilyen embereket, mint a Szentiványi.
Ami azért elég veszélyes volt az adott országokra.

Ez a fajta ember az anyját is eladná kilóra, h. teniszezhessen, sőt golfozhasson., lehetőleg érték-teremtő munka nélkül. Lehetett volna rendes, tisztességes magyar ember is.

Úgy, úgy, Dobrevék maradjanak árnyékba! Az idők végezetéig.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés