Alkalmazzuk a Csányi-tételt egy másik híres geometriai objektumra, a horogkeresztre

2023. február 3. 11:17

Uj Péter
444.hu
Egy rövidebb időszak egy sokkal hosszabb időszakot nem írhat felül.

„Ment, mendegélt, hetedhét országon át, mígnem egy négyszögletű kerek országba ért: Geometriába. Ott aztán józan paraszti Eukleidészbe kapott, és megalkotta az élettérgeometria nagy tételét, a Csányi-tételt, miszerint:

»Az árpádsávos zászló ott van a Parlamentben Magyarország történelmi zászlói között, amely évszázadokon át Magyarország hivatalos zászlója volt. Valóban volt egy rövid időszak a magyar történelemben, amikor a fasizmust, a rasszizmust testesítette meg, annak jelképévé tették. De azt gondolom, egy rövidebb időszak egy sokkal hosszabb időszakot nem írhatna felül.«

Vagy röviden: egy rövidebb időszak egy sokkal hosszabb időszakot nem írhat felül.

Alkalmazzuk a tételt egy másik híres geometriai objektumra, amelyet hakenkreuz avagy horogkereszt néven ismer a szélesebb közvélemény, és amelyről szintén elmondható, hogy igen rövid időszakon keresztül, egész pontosan 1920-tól 1945-ig, tehát mindössze negyed századon át a fasizmust és a rasszizmust »testesítette meg«. A Csányi-tétel értelmében ez az időszak simán felülírható azzal a több száz vagy akár ezernél is több éves időszakkal, amikor védikus proto-hindu kultúrákban, majd a hinduizmusban, buddhizmusban, zoroasztrianizmusban (ésatöbbiegyebütt) mindenféle náculástól mentesen használták.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A horogkereszt minek a térképe?

És szegény szdszeseknek még össze is kellett állniuk az árpádsávos jobbikosokkal egy vereség erejéig. Eddig: egy vereség. Lesz az még több is!

Erről van szó, de ezUj Ppétert nem zavarja.

Alkalmazzuk a csányi tételt a német himnuszra. Tegye fel a kezét, akinek Haydn zenéjéről nem a Deautschland deautschland über alles jut az eszébe. Oszt még sincs betiltva. Meg az orosz himnusz is ismerős a szovjet időkből. Szóval miről beszélünk? Egy ország nem felejtheti el a saját történelmét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés