Alinsky szerint akkor sikeres a „munka”, ha az elkövető maga is élvezi

2023. február 3. 9:24

Pilhál György
Magyar Nemzet
A Szikrának túl sok ideje nincs az élvezetre. Hipp-hopp hamu lesz.

„A Szikra Mozgalom ifjú frontembereit kérdezgette minap a Klikk TV Mélyvíz című műsorában Sebes György. A mozgalmi témák szakértője arra volt kíváncsi, egy »szikra« mekkora tüzet képes csinálni.

Megtudtuk, igyekeznek a Szikra-ifjak. Példa erre, hogy gyakran lépnek fel A Város Mindenkié elnevezésű anyaszomorító mozgalommal. Utóbbiak tenyérbemászó frontemberét, Misetics Bálintot volt alkalmunk megismerni a liberálisok különféle majálisain, például a Fidesz-székház emlékezetes elfoglalásánál 2013-ban. 

Szikráék nemrég Fizessenek a gazdagok! feliratú molinókkal járták le-föl a fővárost, élükön a leharcolt csövesre hajazó Jámbor András honatyával. Egyes épületeknél (bíróság, kaszinó stb.) megálltak, hőbörögtek egy sort, majd sokat sejtetőn elvonultak.

Egyik esti fellépésük nem túl jól sikerült, a Las Vegas Casino Tropicana előtt az épület biztonsági emberei nemes egyszerűséggel eltángálták a gazdagokat szidalmazó ifjakat. (Csak kérdem, tudják-e a szikrázó aktivisták, hogy a luxus iránti vonzalom éppen az őskommunista vezetőket jellemezte. Vlagyimir Iljics Lenin például odavolt az egyedi készítésű Rolls-Royce-okért.)

Az anarchiacsinálás koronázatlan királya, boldogult Saul Alinsky évtizedekkel ezelőtt alapszabályokba tömörítette intelmeit. Tőle tudjuk, nemcsak az a hatalom, amivel a bajkeverő rendelkezik, de az is, amiről azt hiszi, hogy rendelkezik… Alinsky szerint akkor igazán sikeres a »munka«, ha az elkövető maga is élvezi, amit csinál. A mi »elkövetőnknek« – a Szikrának – túl sok ideje nincs az élvezetre. Hipp-hopp hamu lesz.”

Nyitókép: Trenka Attila / Mandiner

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés