Puzsér új vallást talált magának, a nyugatizmust

2023. február 2. 10:14

Megadja Gábor
Facebook
Akinek épp nincs aktuális vallása, csatlakozzék! Ez most biztos az igazi, de tényleg, tutira, senki nem fog csalódni!

„Végre, ő a messiás! Én tudom, követtem már párat!

Annyi az érdektelenség, hogy mit tehet az ember, beleolvas Zsupér legújabb agymenésébe (mert Hajóágyúban is kell élnie valamiből az embernek).

Robi új vallást talált magának, a nyugatizmust. Ez a katolicizmusnak egy meglehetősen vérszegény, személytelenített változata, amolyan formális-liberáldemokrata. Figyelj:

»A Nyugat lassú, hibás, problémás, néha ijesztően gyengének látszik, de amikor lendületbe jön, a mélyben megbúvó ereje, amely a szabadságából és a realitáshoz való ragaszkodásából meg az erre kiépült mélyállami struktúrákból fakad, legyőzhetetlenné teszi. Nem Joe Biden visel itt hadat, hanem az örök Egyesült Államok – ha úgy tetszik, annak mélyállama«

Mert hiszen akadnak rossz pápák az Egyház történetében (Hajszagolgató Jóska, aka. Joe Biden például), de az Egyház egy Örök Igazságot képvisel. Le is írja Robi: a háromszáz-se éves-Örök Egyesült Államok. Ahogy az Egyház a megváltás letéteményese, úgy az Örök Egyesült Államok a szabadságé és a realitásé (a vallás a valóság megvallása!). Az Örök Egyesült Államok immár örök háromszáz-se éve eredendő bűnösök és rossz pápák közössége, de maga az Egyesült Államok az üdvösség intézménye, a nyugatizmus egyetlen valódi egyháza (Ego sum via, et veritas, et vita. Nemo venit ad Patrem, nisi per me).

A vallási reformra azért volt szükség, mert a személyekhez kötött istenek (az eggyel vagy kettővel ezelőtti Jobbik, majd Márki-Zay Péter) rövid szavatosságúnak bizonyultak. Márki-Zay például megváltás helyett inkább román nyelvtanfolyammal foglalatoskodik.

Az ő isteni uralmuknál kétségtelenül közelebb van az örökkévalósághoz az Örök Egyesült Államok.

Tudni kell azonban, hogy az ellenoldalon nem ilyen örökkévaló áll, hanem az örökkévalót majmoló gonosz:

»Nem Olaf Sholz és Emmanuel Macron, hanem a sokféle nemzetállami törekvés káoszát kínnal-keservvel egyetlen akaratba foglaló Európai Unió – és nem általában Oroszország ellen, hanem Putyin rezsimje ellen.«

A megrontott Oroszország még menthető, ha megszabadítjuk a zsupéri új teológia Luciferétől, a Putylertől. (Valamit láthat Robi a jövőből, mert szegény Scholzból időközben elveszett egy c betű.)

»A Nyugat alkonyának spengleri jóslata már több mint száz éve eredménytelenül vár a beteljesülésre, mert a lenyugvás nem folyamat, hanem állapot.«

Mondjuk nekem épp az ellenkezője rémlik, ti. hogy folyamat, nem állapot, de ilyen apróságokon ne akadjunk fenn.

A Nyugatizmus dogmája szerint tehát a Nyugatizmus Istene örökké uralkodni fog egyházán, az Örök Egyesült Államokon, a Szabadság és Realitás szellemén keresztül, és a Pokol/Putyler erői sem képesek megingatni.

Akinek épp nincs aktuális vallása, csatlakozzék! Ez most biztos az igazi, de tényleg, tutira, senki nem fog csalódni!”

A Nyugat alkonya egyre zajlik, de a lenyugvás egyre késik

Nyitókép: Kozma Zsuzsi/Kontra

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Talán bukásnak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés