Börtön helyett katonai kiképzés várhat a fiatalkorú bűnözökre Franciaországban

2023. február 2. 20:51
Nyugdíjas katonákat terveznek alkalmazni a fiatalok kiképzésének irányítására.

 Büntetésük részeként a fiatal vagy fiatalkorú bűnelkövetők Franciaországban a jövőben katonai kiképzésben vehetnek részt - jelentette be csütörtökön Sébastien Lecornu védelmi és Eric Dupont-Moretti igazságügy-miniszter Metzben.

Az intézkedés célja, hogy megkönnyítsék az utat a munkavállaláshoz vagy az önkéntes katonai szolgálathoz azon 13-25 éves fiatalok számára, akik összeütközésbe kerültek a törvénnyel.

A javító-nevelő intézetre ítélt fiatalkorúak engedélyt kapnak arra, hogy katonák irányításával öthetes gyakorlati tanfolyamon vegyenek részt.

A két minisztérium nyugdíjas katonákat tervez alkalmazni a fiatalok kiképzésének irányítására.

A kísérleti program sikeres volt

A tárcavezetők elmondták, hogy egy sikeres kísérleti program már befejeződött. 2021 decembere óta négyhetes tanfolyamokat tartottak beltéri katonai gyakorlatokkal, amelyen a résztvevők a Saint-Cyr Coëtquidan katonai akadémia volt tagjainak vezetésével sajátítottak el katonai és civil készségeket.

A haditengerészet saját egyhetes kurzust szervezett „a felelősségérzet, a csoportszellem és a tekintélytisztelet kialakítására”. A résztvevők tengeri mentést és tengerészjártasságot is gyakoroltak arra az esetre, ha be akarnának lépni a haditengerészetbe.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés