Varju-ügy: kár volt

2023. február 1. 7:01

Pilhál György
Magyar Nemzet
Ki ne emlékezne az ellenzék MTVA-székházfesztiváljára 2018 decemberéből?

„Ki ne emlékezne az ellenzék MTVA-székházfesztiváljára 2018 decemberéből? Akár még szilveszteri előzetesnek is elment volna az a többórás attrakció, amit a honanya/honatya-kommandó előadott a köztévé épületében. (Ismert, az ellenzéki különítmény azért masírozott be a székházba, hogy élőben beolvassa ötpontos követelését. Ám elképzelésük füstbe ment, az objektum biztonsági őrei útjukat állták.)

Nekem legjobban az a burleszk-összeállítás tetszett, amely Varju László DK-alelnök videón megörökített hányattatásait tárta elénk. (A felvételek zömét maga a karakterszínész készítette.) A képsorokon azt látjuk, amint a csökönyös Varju erőnek erejével be akar menni a stúdióajtón, huzakodni kezd a hivatalosságokkal, miközben a kialakult birkózómérkőzést a mobiltelefonján közvetíti. (A markos Varju saját állítása szerint hajdan bányászként dolgozott – illetve, izé… Az elvtársi időkben a Mecseki Ércbányászat osztályvezetője volt. A bányabejáratot az ablakból látta…)

A biztonságiak helyében én hagytam volna a földre fészkelő Varjut, szmájlizzon csak tovább kedvére. Esetleg beengedtem volna egy stúdiónak álcázott gumiszobába. Ha már a főnöke bezáratta az OPNI-t.

A történtek kapcsán Varju pankrátorra minap kilencszázezer forint pénzbüntetést szabott ki a Fővárosi Törvényszék.

Természetesen a szemkilövőhegyi főnök is megszólalt: »Veled vagyunk, Varju László! – írta közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. – Nem azt büntetik meg, aki bántalmazott, hanem azt, akit bántalmaztak. Nem az ország ellenőrzi a hatalmat, hanem a hatalom ellenőrzi az országot. Ennek fogunk véget vetni.«

Ezek még egy Varju-ügyben is azt hiszik, tollas a hátunk.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés