Orbán Viktor nemrég azt mondta, hogy a „Nyugat stratégiája átláthatatlan”

2023. február 1. 16:32

Lattmann Tamás
Facebook
Szerintem inkább csak neki nem mondják el már régóta.

„Orbán Viktor nemrég azt mondta, hogy »a Nyugat stratégiája átláthatatlan«. Szerintem inkább csak neki nem mondják el már régóta...

Közben Szijjártó lobbizni kezdett Erdogan Nobel-békedíja érdekében. És ezek után csodálkozunk az előző problémán.

Amúgy ez vicces felvetés, nem tudom, mi fog jobban kinézni: a Nobel-békedíj Erdogan vitrinjében a »Kadhafi Emberi Jogi Díj« (true story) mellett, vagy a díjazottak listáján a háborúkon nyerészkedő Erdogan a csupán megválasztása okán azzal kitüntetett, drónlovag Obama mellett – végülis egy poénnak mind a kettő jó.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Nyugat politikája mindig átláthatatlan volt:

„Napokkal Németország kapitulációja után, 1945 májusában, Churchill elrendelte egy a szovjetek elleni haditerv elkészítését. 1944 folyamán a Whitehall hidegháborúja még csak titkosszolgálati előjelzésekre koncentrált, mostanra azonban már a cselekvés lett a téma.
Churchill kifejezett célja a „Szovjetunió kiküszöbölése” volt. A haditerv fedőneve az „Elképzelhetetlen Hadművelet” lett és csak 1999-ben vették le a titkosítását. A terv brit és amerikai csapatok százezreivel számolt, akiket százezer újra felfegyverzett német katona támogatott volna abban, hogy meglepetésszerű támadást intézzenek a háborúban kimerült keleti szövetséges ellen. Miközben a Királyi Légierő szovjet városokat támadna Észak-Európa-i támaszpontokról.”
(Forrás: Richard J. Aldrich, The Hidden Hand, Britain, America and Cold War Secret Intelligence (Az eldugott kéz, Anglia, Amerika és a hidegháborús titkosszolgálat), The Overlook Press, 2001, 57-58.old.)

A zsidó testvéreim között is vannak hülyék, még diplomások is. Nézzétek el neki.......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés