A média is segít cukorkákat osztogatni a terrort ünneplő palesztinoknak

2023. január 31. 11:54

Seres László
az individualista
Hány halott zsidó kell még ahhoz, hogy a média is megértse: ezeknek a zsidó állam léte a probléma.

„A mainstream média természetesen nem meri nyíltan leírni, csak érezteti, hogy a jeruzsálemi (meg általában az összes) terrortámadás valamiféle érthető válasz egy izraeli etnopolitikai mészárlásra. Az elkövetők erkölcsi legitimációját akkor is a média meg a szokásos véleménydeformálók szállítják a terroristáknak, ha utána pro forma elítélik a tetteiket: a kettő mindig együtt jár, szerves része a cinizmus, az erkölcsi nihilizmus és a nyíltszíni ostobaság (»kétállami megoldás«) sajátos, helyi érdekeltségű keverékének.

A Hamász, az Iszlám Dzsihád nem »fegyveresek«, nem »militánsok« és pláne nem egyszerűen »palesztinok«: annak kell őket nevezni, amik: terroristáknak. Akkor is, ha történetesen 13 éves fiú az elkövető. Nem Netanjahu bármely kormánya (amely jelenleg tartalmaz pár szélsőséges arcot is), nem a Templom-hegyen tett »provokatív« miniszteri látogatások váltják ki a palesztin terrort, hiszen eddig mindegyik, a »békepárti« izraeli kormányzatok idején is öltek, robbantottak, késeltek.

Nem tudom, hány halott zsidó kell még ahhoz, hogy a mainstream média is megértse: ezeknek az embereknek a zsidó állam léte a probléma, nem a Templom-hegy, nem Kelet-Jeruzsálem, nem az ún. »megszállt« területek. És mivel ez a probléma, a megoldás természetesen nem egy Irán és Katar által finanszírozott, felfegyverzett, előbb-utóbb a Hamász által kormányzott »önálló« palesztin állam, amelynek térképein nem szerepel Izrael.

Nem tudom, hány év még, amíg igen tisztelt médiabeli kollégáim képesek megfelelni a szakma minimális követelményeinek.”

Nyitókép: AHMAD GHARABLI / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés