Ukrajna megkapja a Chelsea tavalyi eladásából származó teljes bevételt

2023. január 31. 22:09
A következő napokban az Európai Unió jóváhagyásával valósulhat meg a tranzakció, amely révén 2,3 milliárd font kerül a rászorulók megsegítésére létrehozott pénzügyi alapba.

A brit kormány Ukrajnának utalja azt az összeget, amely a Chelsea labdarúgócsapatának tavalyi eladásából származik. A londoni futballklub korábbi orosz tulajdonosa, Roman Abramovics tavaly tavasszal bejelentette, hogy az üzletből származó bevételt humanitárius célokra, az Ukrajnában zajló háború áldozatainak és hozzátartozóik támogatására fordítják, értesült a The Telegraph.

A következő napokban az Európai Unió jóváhagyásával valósulhat meg a tranzakció, amely révén

2,3 milliárd font kerül a rászorulók megsegítésére létrehozott pénzügyi alapba.

A The Telegraph értesülései szerint a pénz annak az alapnak a számlájára kerül, amelyet az UNICEF brit irodájának korábbi ügyvezető igazgatója, Mike Penrose vezet. Az alapból származó pénzeket a fent említetteken túl oktatási intézmények helyreállítására, valamint orvosi segítségnyújtásra használják fel. Az összes forrást az EU ellenőrzése alatt osztják szét.

Nyitókép: .Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Volt az a bitcoinos cég, ami csődbe ment. A hírek szerint az ukránok ott forgatták meg a külföldi adománypénzeket és visszaosztottak a demokratáknak. Csakhogy elbukták a befektetést az ukránok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés