Zelenszkij a zsidóságától függetlenül legyen hős!

2023. január 30. 19:52

Róna Tamás
Index
Ebben a harcban nincsenek hősök, csak vesztesek. Interjú.

„Az Európai Unió több, Izraelt elítélő nyilatkozatot is szeretett volna elfogadtatni a tagállamokkal. Úgy tűnik, Magyarország ebben is különutas politikát folytat. Hogyan látja a magyar–izraeli kapcsolatokat?

Benjámín Netanjáhú egy nagy formátumú politikus. Karizmatikusan végigvitte a terveit, dacára a nyugati ellenszélnek. Szerintem az ENSZ-nél és az EU-ban csak azt nézik, hogy harcolnak Izraelben, a miérteket azonban nem – ez komoly gond. Netanjáhúról hiszem, hogy változást hozhat ebben a hosszú idő óta tartó konfliktusban.

Nem vagyok politológus, de ahogy látom, Magyarország egyre közelebb kerül Izraelhez. Ennek több oka is lehet. 

Egyrészt Netanjáhú politikája sokban hasonlít a magyar kormányéhoz, másrészt a térség geopolitikailag is kiváló partner. De ami a legfontosabb: számos holokauszttúlélő hagyta el egykor Magyarországot és alijázott, vagyis kivándorolt Izraelbe. Sokan a családjuk miatt visszajöttek, és mindkét országot a hazájuknak érzik. Azt gondolom, ez a közel 80 év egy erős Izraelt, egy erős bástyát jelent számunkra, és ebben kiváló szövetséges Magyarország.

Csaknem egy éve tart az orosz–ukrán háború. Zelenszkij ukrán elnököt a nyugati világ előszeretettel ábrázolja zsidó hősnek, aki megállítja az orosz medvét. Izraelben mégsem rajonganak az ukrán elnökért. Miért?

Erről a Pókember című film jut eszembe, amikor May néni azt mondja: mindenkinek szüksége van hősökre. Való igaz, Zelenszkijt gyakorlatilag most minden közösség szeretné egy kicsit hősnek beállítani. Persze, így vannak ezzel a nyugati zsidó közösségek is, mivel az elnöknek vannak zsidó gyökerei.

Ennek ellenére azt gondolom, Izraelnek megvoltak és megvannak a maga hősei, akik éppen ebben a pillanatban is az otthonukat, a hazájukat és a hitüket védik. Nincs szükségük olyan hősökre, akik lehet, hogy jó célért cselekszenek, de közben ugyanolyan pusztulást hoznak, mint az ellenségei. Ebben a harcban nincsenek hősök, csak vesztesek. Zelenszkij a zsidóságától függetlenül legyen hős!”

Nyitókép: MTI/Mészáros János

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kijev az utóbbi kétszer szavazott Izrael ellen az ENSZ-ben, korábban a kijevi főrabbi kijelentette, hogy Ukrajna hátba szúrta Izraelt. Mindez igaz. Továbbá, Z megengedi az ukrán náci szervezetek működését. Miről beszélünk?

Akit érdekel, hogy kicsoda Róna Tamás, az olvassa el a Rabbitestületből, Róna Tamás miatt kilépő Fináli Gábor, Deutscher Péter és Markovics Zsolt, kilépésük indoklását megfogalmazó levelét.
csak egy részlet Markovics leveléből:
"...Kizárni, megosztani, átpolitizálni, botrányt okozni és tönkre tenni. Többek között ezek jellemzik a rabbitestület működését, amióta azt Róna Tamás vezeti."

Ne zsidózz, Zelenszkij viselkedésének, politikájának semmi köze a zsidóságához.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés