Brüsszeli konzultációtagadás

2023. január 30. 19:10

Megyeri Dávid
Magyar Nemzet
Micsoda világraszóló, kirobbanó győzelem!

„Hogy mindezt az uniós kommunikációs zűrzavart tovább szemléltessük: a magasságos Európai Bizottság, még Juncker padisah idejében arról írt ki 2018-ban uniós online konzultációt július 4. és augusztus 16. között, hogy maradjon vagy megszűnjön az EU államai­ban a nyári időszámítás. Az eredmény: a válaszadók 84 százaléka az eltörlés mellett voksolt. Az csak apró, ám az unióra jellemző szépséghiba, hogy azóta sem szereztek érvényt a nép akaratának, hisz mindmáig megvan az óraátállítás.

Témánk szempontjából az a figyelemre méltó, hogy a 450 milliós Európai Unióból mindössze 4,6 millióan vettek rajta részt, ha egyáltalán voltak ennyien, mivel online konzultáció volt, vagyis nem lehetett ellenőrizni, ki és hányszor szavazott.Tehát kéretik megfogódzkodni: az európaiak mintegy 1,1 százalékát mozgósította. Brüsszel mégis hatalmas sikertörténetként ünnepeltette magát, és a demokrácia kiteljesedéseként könyvelte el a soványka eredményt.

Hát ha az siker volt, akkor milyen nagyszerű eredmény, hogy a mi nemzeti konzultációnkon egyetlen tagállamban harmadannyian vettek részt, mint egy egész unióra vonatkozó konzultáción 28 tagállamból? Micsoda világraszóló, kirobbanó győzelem!

Semmi sem gátolja meg ezek után sem Brüsszelt, sem pedig magyarországi lerakatait, a hazai baloldalt, hogy kalapot emeljenek a magyar nép minden uniós tagállamot lepipáló teljesítménye előtt. Annál is inkább megtehetik, és módosíthatnak a brüsszeli lúzerirányon, ­miután a magyar nép nagy többsége főként amiatt utasítja el a szankciókat, mert nem Oroszországot, hanem az európaiakat sújtják. Úgy tűnik, ezzel a háborúpárti baloldal is tisztában van, hisz a szankciók hatékonyságának a puszta szajkózásán kívül soha egyetlen érvet sem tudnak felhozni mellettük.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés