Lengyelország kész F-16-os vadászgépeket küldeni Ukrajnába – jelentette ki Morawiecki

2023. január 30. 16:03
Ehhez azonban mindenképpen szükséges a NATO hozzájárulása.

Ha jóváhagyják az F-16-os vadászgépek Ukrajnába küldéséről szóló döntést, Lengyelország a szövetségeseivel „teljes mértékben összehangoltan” fog cselekedni. Ezt Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök mondta egy sajtótájékoztatón, válaszul arra a kérdésre, hogy Lengyelország esetleg F-16-os vadászgépeket adna át Ukrajnának – írja az Ukrinform. Mint a lengyel kormányfő megjegyezte,

Varsó minden, Ukrajna védelmi képességeinek megerősítésével kapcsolatos intézkedést egyeztet a NATO-partnerekkel, különösen az Egyesült Államokkal.

Különösen így volt ez a Patriot légvédelmi rendszerek Ukrajnának történő átadásáról szóló döntésekkel, vagy a Leopard 2 harckocsik Ukrajnának történő átadásáról szóló nemzetközi koalíció létrehozásával kapcsolatban.

„Ahogyan néhány hónappal ezelőtt a MiG-29-es repülőgépekkel történt, minden más [Ukrajnának nyújtott] repülőgépes segítséget más NATO-tagállamokkal együtt fogunk koordinálni, végrehajtani és esetleg átadni. Itt teljes koordinációban fogunk eljárni” – hangsúlyozta Morawiecki.

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Marcin Obara

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elmebeteg háborús uszító.

Ugye egészen konkrétan már tavaly februárban kitört volna a világháború, ha a lengyeleken múlik ("NATO-légtérzár Ukrajna felett").

Ezek egész egyszerűen nem beszámíthatóak...

Nagyon gyenge vagy. Egy nyelvét öltögető óvodás szintjén mozogsz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés