Donyec-medencei előrenyomulásról számoltak be az oroszok

2023. január 29. 17:25
A Wagner zsoldoscsoport pedig egy Szoledartól délnyugatra lévő település elfoglalásáról tett vasárnap bejelentést.

Az orosz katonai szóvivő Donyec-medencei előnyomulásról, a Wagner zsoldoscsoport pedig egy Szoledartól délnyugatra lévő település elfoglalásáról tett vasárnap bejelentést.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy Donyeck térségében

az orosz offenzíva előnyösebb állások elfoglalását tette lehetővé.

Ezen a frontszakaszon a tábornok szerint elesett mintegy 90 ukrán katona, valamint üzemképtelenné vált egy gyalogsági harcjármű, két páncélozott harcjármű, 14 egyéb jármű, két Akacija önjáró löveg, egy D-20-as és egy D-30-as tarack, egy Vilha és egy Szmercs sorozatvető, az amerikai fegyverek közül pedig két M777-es vontatott és két Paladin önjáró tarack, valamint egy AN/TPQ-50-es ellentűzradar.

Emellett, mint mondta, felrobbant az ukrán 81. légimozgékonysági dandár lőszerraktára Kramatorszk közelében.    

Az orosz támadás a tábornok szerint a donyecki régió déli részén és Zaporizzsja irányában is folytatódott. Itt az ukrán erők az orosz összefoglaló szerint egy harckocsit, két páncélozott harcjárművet, három kisteherautót, két egyéb járművet és két Akacija önjáró tarackot veszítettek, emellett Precsisztovka és Vuhledar területén megsemmisült az ukrán 68. hegyivadász és 72. gépesített dandár egy-egy tüzérségi lőszerraktára.

Mintegy száz ukrán halottról és sebesültről is beszámolt.    

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítója vasárnap közölte, hogy a csoport elfoglalta a Szoledartól délnyugatra fekvő Blahodatne községet. A Wagner közleménye szerint a fegyveresek ezt megelőzően, a Bahmutivka folyón átkelve elvágták a települést Sziverszkkel összekötő utánpótlási útvonalat. Blahodatne birtokba vétele megnyitotta az utat Kraszna Hora és Paraszkovijivka felé.

(MTI)

Nyitókép:EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés