Macron: A Nyugatnak folytatnia kell a párbeszédet Oroszországgal!

2023. január 28. 11:45

A francia elnök szerint minden ország felelős a világrendért, és segítenie kell annak fenntartásában.

2023. január 28. 11:45
null

„Továbbra is tárgyalni fogok Oroszországgal” – idézte Macront a RIA Novosztyi hírportál. A francia elnök a kínai újév alkalmából az Elysée-palotában tartott fogadáson mondott beszédet, ahol azt is kifejtette: 

minden ország felelős a világrendért, és segítenie kell annak fenntartásában.

Korábban Macron a Pais-nak adott interjújában azt mondta, hogy Franciaország – annak ellenére, hogy továbbra is támogatja Ukrajnát – támogatja a párbeszéd fenntartását is Oroszországgal, amelyet a Nyugatnak folytatnia kell.

Azt is fájlalta, hogy az elmúlt hetekben nem folytak tárgyalások.

A portálon megemlítik: január elején Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő azt mondta, hogy Putyin és Macron kapcsolatban állt egymással, úgy fogalmazott: „most szünetel a párbeszéd, de az előző szakaszban a kapcsolat nagyon hasznos és nagyon konstruktív volt, minden létező, többek között mély nézeteltérés ellenére”.

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2023. január 28. 23:23
2 oldalú ébredés? https://www.youtube.com/watch?v=UaVYGZOE2fg
csulak
2023. január 28. 18:00
Nyugat szavat mar a kutya se hiszi ! amiota kiderult hogy a minszki egyezmenyt csak azert talalta ki Nyugat hogy idot huzza es az ukrikat felfegyverezze !
Robert69
2023. január 28. 17:40
....és ez a politikai zseni hogyan képzeli? Fegyverzet, tankok, repülők, kiképzők az Ukránoknak, nemzetközi bíróség felállítása amelynek el kell ítélnie, Putyint és a jelenlegi orosz vezetést ha úgy alakul. Ráadásul a nyugat már minden adott szavát szerződédt az oroszokkal szemben megszegte. De tényleg akkor most pont ő akar tárgyalni. a Kreml megmondta csak a Amerika kezében van a helyzet kulcsa. Mit jelent ez? Nem mást mint az EU és az EU tagállamok jelenlegi politikai vezetése le van ........va, súlytalan semmi!
Málaga21
2023. január 28. 17:12
Nagy trollok ezek a nyugatiak. Egyik nap ezt mondják, a másik nap meg azt mondják. Mi meg csak forgatjuk a fejünket, mint kezdő csecsemő a toplessbárban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik