Lehetséges katonai puccsról ír Putyin egykori tanácsadója

2023. január 27. 9:47
Abbasz Galljamov szerint „minél tovább tart a háború, annál egyértelműbb lesz, hogy mennyire értelmetlen”, az opportunista orosz parancsnokok pedig bármikor az elnök ellen fordulhatnak.

A Kremlben már minden feltétele teljesült annak, hogy sor kerüljön egy katonai puccsra Moszkvában – írja Putyin egykori szövegírója egy véleménycikkben.

Abbasz Galljamov szerint „minél tovább tart a háború, annál egyértelműbb lesz, hogy mennyire értelmetlen”. 

A politikai tanácsadó úgy véli, hogy egyre csak nő az elégedetlenség az orosz közvéleményben amiatt, hogy egyre egyértelműbb: az invázió kezdetén kitűzött célt – a kijevi kormányzat megdöntését – nem lehet megvalósítani. 

A problémák gyülekeznek az országban és a hadseregben, és a hatóságok nem tudják megoldani őket. Emiatt Putyin megítélése állandóan változik az emberek szemében: nagy stratégából egy másodvonalas diktátorrá degradálódik” – olvasható a cikkben. 

Galljamov hozzáteszi, hogy  az orosz hadsereg parancsnokainak jelentős része opportunista, és ha megérzik, hogy a rendszer elkezd bomlani, akkor bármikor Putyin ellen fordulhatnak. 

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Pool/Mihail Klimentyev

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindazt, ami felsoroltál egyetlen mondattal lehet helyettesíteni: az USA nem nézte jó szemmel, hogy Oroszország és Európa többi része között kölcsönösen előnyös gazdasági kapcsolat alakul ki.

Bunkóságod nem helyettesíti az érveket. Az USA érdeke volt, hogy Oroszország és az EU normális kapcsolatát szétzilálja, és beékeljen közéjük egy olyan bábállamot, amelyet ő birtokol, amelynek ő parancsol. Ragozhatod ezt a dolgot akárhogyan, a tényekből, abból, hogy ez a konfliktus csak az USA-nak hoz hasznot, minden levezethető. Nekik semmit nem jelent, hogy beáldozzon egy országot, hogy mások - EU, Ukrajna, Oroszország - veszteségein át építhesse a maga birodalmát.

Pedig egyszerű: egy új Jelcint akarnak és jöhetnek Gyuri bácsiék meg a zsidó oligarchák...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés