Orbán Viktor nagyon vágyik már arra, hogy megkoronázzák a Mátyás-templomban

2023. január 27. 18:27

A magyar egyházak 2023-ra – tisztelet a kivételnek – az orbáni rezsim meghosszabbított propagandakarjává lettek, éppen úgy, ahogy az orosz ortodox egyház is Putyin szócsöve.

2023. január 27. 18:27
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„NEReszténység 2.0. – Mostantól kormánypropagandisták irányítják a katolikus egyház kommunikációját

Végülis eddig csak annyi volt a bajom a katolikus egyház – és a többi egyház jó részével – hogy megállás nélkül és kritikátlanul terjesztik a kormánypropagandát a szószékről, a gyóntatószékben, a hittanórán, az egyházi iskolákban, a közösségi médiában, a sajtóban. Visszaélve azzal a szakrális hatalommal, amit a Jó Istentől kaptak. Hiszen az emberek már csak azért is elhiszik, amit mondanak, mert a pap számukra Isten nevében beszél, így a szavát nem lehet megkérdőjelezni, annak nem szabad ellentmondani és minden áron meg kell fogadni. Aki nem így tesz, az az Isten ellen vétkezik. A magyar egyházak 2023-ra – tisztelet a kivételnek – az orbáni rezsim meghosszabbított propagandakarjává lettek, éppen úgy, ahogy az orosz ortodox egyház is Putyin szócsöve. Őt már az orosz ikonokra is felfestették, gondolom Orbán Viktor is nagyon vágyik már arra, hogy megkoronázzák a Mátyás templomban. A vármegyék is készen állnak, akárcsak az ispánok. Már csak a király hiányzik, de lehet, hogy nem sokáig.

Tavaly az áprilisi választások idején olyan szinten szajkózták az egyházi szereplők – papok, lelkészek, püspökök – , az orbáni maszlagot, hogy nagyon sok jó érzésű hívőnek is kifordult a gyomra. No, ekkor szólítottam fel a hívőket a kormánnyal kollaboráló papok, püspökök teljes bojkottjára. Én tutira nem teszem be a lábam ezekbe a hazai templomokba. Mert árulóvá lettek mind. De azért az árulásukat sikerül még fokozniuk!”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attologic
2023. január 31. 10:50
...ezt ugy hivják: skizoid rasszizmus. Amikor az elmében szétválik a gondolati fegyelem és a fantázia, az utóbbi szárnyra kel és hamis tévképzetek jelennek meg. nyilván kislánykorában, amikor Mátyás király meséket hallott szüleitől, azidőtájt érhették súlyos penetráns lelki esetleg testi behatások. ha nem volt stabil szeretet kapcsolat, akkor a sérülékeny gyermeki lélek kaphatott olyan impulzust, ami kövezkeztében felnőttkorában például egy sérelem miatt felötlik benne a Mátyás király kép, ami egyébként még igazságos, de a tudatzavar és szétesett skizoid elmeállapot miatt projekcióval és a kontrollálatlan düh miatt a korábban, itt legvalószínűbb a kisgyermekkor lelki vagy akár testi abúzus miatt elszenvedett sérelmei miatt egy célszemély, nyilván egy központi társadalmi személy a legegyszerűbb a beszűkült gondolkodása miatt, tehát erre a célszemélyre vetíti ki gyermekkora élményvilágát, csak most már a sérült limbikus rendszer ne adekvát módon teszi, hanem egy megbomló elmeállapot révén, elképzel egy királlyáválasztást, holott ennek sem elvi sem gyakorlati sikon nincs realitása. itt szükséges lenne egy pszichiáter orvosi team felállítására, kényszerkezelésre, mert a.... ...HÜLYESÉG FERTŐZŐ..és még megfertőzi a normális embercsoportokat
syphax
2023. január 30. 06:17
TOTÁLHÜLYE EZ A PICSA.
kukasmacska
2023. január 29. 20:53
" megállás nélkül és kritikátlanul terjesztik a kormánypropagandát a szószékről, a gyóntatószékben, a hittanórán, az egyházi iskolákban, a közösségi médiában, a sajtóban. " PR vajon honnan értesül arról, hogy a hetente több ezernyi találkozás (hittanóra, szentmise, prédikáció, istentisztelet, gyónás, stb, stb.) során mi hangzik el? Mert az, hogy neki az ismerőse mesélte, hogy Balatonrettenet-Alsón pap a kormány híve és ezt nem is titkolja, egy másik meg azt, hogy Kelentétény-Felsőn a plébános azt mondta, hogy nincs ellenére valamelyik nemzeti konzultáció, az nem azt jelenti, hogy mindenhol és mindenkor 'propagandát folytat az egyház.'
letsgobrandon
2023. január 29. 12:33
"az orbáni rezsim" elviseli az ilyen repedtsarkú sátánista vén szajhákat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik