Zabál a kisgömböc

2023. január 27. 7:35

Gajdics Ottó
Magyar Nemzet
Árnyékkormánybiztos vagy árnyék kormánybiztos? Ki fogom kérni az Akadémia véleményét.

„Kocsis-Cake Olivióról, a Párbeszéd volt pártigazgatójáról beszélek, aki többek között az újpesti polgármester, Déri Tibor, a kecskeméti közgyűlési képviselő, Bodrozsán Alexandra, a szentendrei országgyűlési képviselőjelölt, Buzinkay György, a sződligeti polgármester, Juhász Béla, a szintén egykori párbeszédes Szücs Balázs, a VII. kerület alpolgármestere, Erdősi Éva, az ellenzék közös csepeli polgármesterjelöltje és a jobbikos Szilágyi Szabolcs, Miskolc önkormányzati képviselője után csatlakozott a DK-hoz. 

Micsoda kemény csapat már így is, mondhatnánk Horn Gábor után szabadon. De itt a következő. És minden bizonnyal nincsen még vége a sornak. Annyi a betöltetlen pozíció árnyékkormányzóék árnyékvilágában, hogy kell az ember. Csak ki ne durranjon ez a hatalmas árnyékgömböc nagy igyekezetében.

Apropó, igyekezet. Politikával foglalkozó emberben önkéntelenül felmerül a kérdés, mire ez a nagy nyüzsgés a kilóra megvett, idegen érdekeket szolgáló baloldalon. Gyurcsányt még értjük is, neki 2018 óta az a feltett szándéka, hogy családja irányításával létrehozzon egy nagy gyűjtőpártot a kormányellenes oldalon. Bár sokak szemében ehhez még ő tűnik a legjobb képességekkel rendelkezőnek az ellenzéki fertályon, ám ez csak azért lehet így, mert a látszatok terén mindenben igyekszik lemásolni azt a politikát, amivel Orbán Viktor padlóra küldte őt 2010-ben. Most éppen az egy a tábor, egy a zászló érzület kialakításán serénykedik az épp általa szanaszét tördelt baloldalon. 

A Gyurcsány-féle kannibalizmus elharapózásának okát legpontosabban Kiszelly Zoltán indokolta meg a minap. Szerinte az a gond, hogy minden baj, minden válság, minden kormánynak ártó jelenség ellenére nem növekszik az ellenzéki tábor.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vagy: biztos árnyékkormány?... Vagy: biztos kormány árnyék?...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés