Orbán Viktor: Azonnali tűzszünet kell

2023. január 26. 18:47
A miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit.

A médiával foglalkozó nemzetközi hírű tudósokat, kutatókat illetve újságírókat elsősorban az ukrajnai háborúval kapcsolatos magyar álláspont érdekelte. Orbán Viktor kifejtette: nem kell túlbonyolítani a dolgokat,

azonnali tűzszünetre van szükség, ami után rögtön meg kell kezdődniük a béketárgyalásoknak,

ezek azonban hónapokig, évekig is eltarthatnak. A kormányfő beszélt a háború eszkalálódásának veszélyéről is. Kérdéseket kapott az európai politikai vezetési válságról, amivel kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: jelenleg az európai vezetőknek sokszor az is nehézséget okoz, hogy felismerjék és megfogalmazzák a kontinens saját érdekeit. 

A Konferencia a publikálás jövőjéről című kétnapos tanácskozáson három kontinens tizenhárom országából érkező negyven előadó osztja meg gondolatait a médiapiac helyzetéről.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"És a Porschét is elvitték"

Fehérek közt egy európai.

Nem követelőzik.
Óhajt, javasol, stb.

Igen, ahogyan Földi László mondta ma: igazából ez még messze nem háború a háború totális értelmében, és a jelen technológiai szint potenciális pusztító ereje szempontjából. Ahogy mondod: állnak a Dnyeper-hidak, kb. normális élet megy Kijevben, Lembergben stb., könyörgöm, még az ukrán focibajnokság is megy, miről beszélünk? Sajnos még sok lépcsőfok van az eszkalációban, az oroszok - mindeddig, immár egy éve - látványosan NEM támadják az ukrán hátországot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés