Nőket erőszakolt, amikor még férfi volt, most transzneműként nem mehet női börtönbe

2023. január 26. 15:03
Féltik a női rabokat.

A Sky News arról ír, hogy Isla Bryson a bíróság szerint két nőt erőszakolt meg akkor, amikor férfiként élt volt, és Adam Graham volt a neve. Azóta transznemű nőként él, írják, az ítélet szerint azonban nem mehet női börtönbe. Hozzátették: A 31 éves férfit most még nők között tartják fogva, de

„aggodalmak merültek fel a többi női rab biztonsága miatt”,

akik mellett Bryson is ott van.

Mint kiderült, Bryson ügye a skót parlamentig jutott: a brit miniszterelnök is megszólalt, és úgy nyilatkozott, megérti az aggodalmakat. Skócia első minisztere elmondta: „tekintettel a közvélemény és a parlament érthető aggodalmára ebben az ügyben, megerősíthetem, hogy ezt a foglyot nem a Cornton Vale női börtönben fogják fogva tartani. Remélem, ez biztosítékot nyújt a nyilvánosság számára”.

Hangsúlyozzák:

az Egyesült Királyság törvényei szerint minden transznemű női rab saját elbírálást kap,

szigorú kockázatfelmérést végeznek az ügyben, és csak utána helyezik őket női börtönbe, illetve a fogva tartásuk alatt olyan neműek között tartják őket, amilyennek vallják magukat.

Bryson 2016-ban és 2019-ben erőszakolt meg interneten megismert nőket a vád szerint. Megírták: a férfi a bíróságon ugyan tagadta az ellene felhozott vádakat, de végül bűnösnek találták mindkét esetben.

Nyitókép: Felvonuló a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok tüntetők Pristinában 2019. október 10-én. (MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Férfi börtönbe kell küldeni. Lesz egy szórakozásuk a többieknek.

Ennyi nem elég. Határozottabban kell eldönteni, hogy mindenki olyan börtönbe kerüljön, amire a született neme és szerve predesztinálja. Nincs kivétel!

Eléggé antidemokratikus vagy. Lábbal tiprod az alapvető emberi jogokat:-))))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés