Folytatódik az Eötvös József Gimnázium körüli botrány: újabb felvételek kerültek napvilágra

2023. január 26. 12:37
A Metropol értesülései szerint régi „gyakorlatról” van szó. Keressük az érintetteket, amint válaszolnak, cikkünk frissül.

A Metropol szerint évek óta bevett „gyakorlat”, hogy pénzt fogadnak el a fővárosi elitgimnáziumban a diákok, leendő diákok szüleitől. A lap már szerdán közölt egy hangfelvételt arról, hogyan próbálja egy apuka bejuttatni a gyermekét a fővárosi elitiskolába.

Hangfelvétel kering arról, hogy pénzért akarnak bejuttatni egy diákot az Eötvös Gimnáziumba, keressük az igazgatót, a rendőrség vizsgálódik

 

A Metropol oldalán csütörtökön közölt hangfelvételen egy apa és az iskola mögött álló alapítvány vezetője beszélgetése hallható.

„Nem mi vagyunk az első kísérleti nyulak”

„Azt mondtad, hogy nem mi vagyunk az első kísérleti nyulak ebben a helyzetben, és itt zárójelben jelezném, hogy igaz, amit mondtál, mert a mi ismeretségi körünkben is van olyan, ma is az Eötvösbe járó gyermek, aki általánosban bukdácsolt, majd a hatosztályosba felvették. Van ilyen három a körünkben, hol saját gyermek, hol unoka” – mondja az édesapa a felvételen, amire Kálmán Gábor alapítványi elnök végig helyesel.

Az alapítvány első embere végig azzal nyugtatja az édesapát, hogy nem az első olyan alkalom, hogy Moss László igazgató a saját hatáskörében vesz fel gyermekeket – írta a Metropol.

A felvételt alább hallgathatják meg:

Ahogy arról a Mandiner korábban beszámolt, hangfelvétel kering arról, hogy pénzért akarnak bejuttatni egy diákot az Eötvös Gimnáziumba. Hogy valóban ez történik a felvételen, vagy sem, egyelőre nem világos. A Mandiner ezért az érintettekhez fordult kérdésekkel. A rendőrség lapunk megkeresésére küldött válaszában azt írta szerdán, az ügy kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányságra nem érkezett feljelentés. 

„A sajtóban közzétett hangfelvétel tartalmát a BRFK vizsgálja”

Kerestük Moss László igazgatót és Kálmán Gábort, az alapítvány vezetőjét, valamint a gimnáziumot is az ügy kapcsán, de tőlük eddig nem érkezett válasz.

Az újabb sajtóértesülések kapcsán ismét levelet küldtünk az érintetteknek. Amint jelentkeznek, frissítjük cikkünket. 

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 159 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés