Hangfelvétel kering arról, hogy pénzért akarnak bejuttatni egy diákot az Eötvös Gimnáziumba, keressük az igazgatót, a rendőrség vizsgálódik

2023. január 25. 20:23

A sajtóban megjelent hanganyag szerint félmillió forint volt az árazás. Portálunk megkereste az érintetteket, amint jeleznek, frissítjük cikkünket.

2023. január 25. 20:23
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

A Metropol birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen egy meglehetősen érdekes beszélgetés hallható, aminek a lap szerint az egyik résztvevője egy szülő, a másik pedig a középiskolához tartozó Reáltanoda Alapítvány elnöke, Kálmán Gábor lehet. A – nevezzük így – szülő elmondja, hogy már teljesítette a kért összeget, majd rákérdez, hogy félmillió forint kevés volt-e, mire azt a választ kapja, hogy nem, és hogy „akármi történik, a gyereket fel fogják venni”.

Az Eötvös József Gimnázium hazánk egyik legnevesebb gimnáziuma, ahova rendszeresen sokszoros a túljelentkezés, és csak a felvételin legjobb eredményt elérő diákokat jutnak be. Állítólag. 

– hallható a felvételen, amelyen az állítólagos édesapa úgy folytatta, hogy „a félmillió forint volt kevés?” Bár a beszélgetés másik résztvevője határozott nemmel válaszolt a kérdésre, a hangfelvételen szereplő férfi úgy folytatta, hogy van nála még, nincs probléma abból, ha „meg kell toldani”.

A beszélgetés további felében elhangzik, hogy 

Azt is elmondtam, hogy ezt ő úgy kell, hogy csinálja, hogy az ő nyakát ne törjék ki, mert azért neki ott van ellenzéke. Ennek a módja az, és ez nem az első ilyen, hogy ő a saját hatáskörében szóbeli nélkül felveszi”.

Az állítólagos apukát a hangfelvétel alapján ezután megnyugtatják, hogy a gyermeke felvételijét „elintézték”, és igenlő választ kap a kérdésére, hogy másnap, ha bemegy délelőtt az igazgatóhoz, az kezet fog-e vele, hogy a gyermek felvételt nyert. Kiderül az is, hogy a gyereket szóbeli nélkül fogják felvenni. Erre azért van szükség, mert ha leszóbeliztetnék a diákot, azt le kéne pontozni, és nyoma lenne a rendszerben. 

Vizsgálják az ügyet

Hogy valóban mi történik a felvételen, egyelőre nem világos, a Mandiner ezért az érintettekhez fordult kérdésekkel. A rendőrség a Mandiner megkeresésére küldött válaszában azt írta, az ügy kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányságra nem érkezett feljelentés.

– közölték. 

Az üggyel kapcsolatban több levelet küldtünk többek között Kálmán Gábornak, a hangfelvétel állítólagos résztvevőjének és kerestük Moss Lászlót, valamint az Eötvös József Gimnáziumot is. Amint jelentkeznek, frissítjük cikkünket. 

Frissítés:

A Mediaworks is igyekezett a történtek kapcsán megszólaltatni Moss Lászlót, az iskola igazgatóját. Moss azonban nem volt hajlandó érdemben kommentálni az ügyet. Sőt a stábot még arra is felszólította, hogy ne kísérjék, ne kérdezzék.

 

 

Nyitókép: Google Street View képkivágás

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. február 02. 17:33
Három éves történet..a birodalom visszavág..metropol,az aluljáró-szórólap..:)
zsolti123
2023. január 27. 20:19
Felháborodtak a diákok is! Az Eötvös Gimnáziumban nyílt titok volt, hogy jó pénzért be lehet kerülni - A METROPOL FELHÍVÁSA A SZÜLŐKHÖZ ÉS A DIÁKOKHOZ https://metropol.hu/aktualis/2023/01/eotvos-gimnazium-felhivas? https://videa.hu/videok/metropol/emberek-vlogok/felhaborodtak-a-budapestiek-az-eotvos-6hgifyXrezsQ645J https://www.origo.hu/itthon/20230127-eotvos-gimnazium-felhivas-metropol.html
taminol
2023. január 27. 12:52
Ilyen erkölcsösek ezek a nagy balos intézmények. Kicsit megkapargatják, a budaörsi Illyésről is kiderülhet hasonló. Oda is csak kapcsolatokkal lehet bekerülni.
elemes
2023. január 27. 05:02
ez hülyeség, akit pénzzel raknak be, kibukik igen hamar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!