Az MLSZ végre színt vallott! Felháborító!

2023. január 25. 7:08

Hungarian Fanatics
Facebook
Kérünk mindenkit, a bolgárok elleni hazai Eb-selejtezőn minél több nagy-magyarországos zászló jelenjen meg a Puskás Aréna lelátóin.

„FRISS ! : Tiltva a Nagy-Magyarország drapi és sajnos azonban nem csupán a Nagy-Magyarországos drapériákról döntött úgy az MLSZ, hogy nem engedi be azokat a stadionba, hanem Erdély címeréről is.

FELHÁBORÍTÓ ! A képen szereplő Transylvanian Fanatics tagjai sem vihetik már be a drapit ...

A Magyar Labdarúgó-szövetség eddig nem adott ki hivatalos tájékoztatást arról, hogy az elmúlt időben a válogatott mérkőzésein miért üldözte a biztonsági szolgálat a Nagy-Magyarország szimbólumot ábrázoló drapériákat, zászlókat és molinókat; most azonban a Magyar Jelen megkeresésére a szövetség kommunikációs osztálya azt a választ adta, az MLSZ úgy döntött, tilos a nemzeti összetartozást szimbolizáló jelkép bevitele a nemzetközi találkozókra.

Mivel az MLSZ eddig mismásolt a Nagy-Magyarország szimbólummal kapcsolatban, s nem ismerték el nyilvánosan, hogy tiltólistán szerepül náluk ez a jelkép, az erre vonatkozó kérdéseinket is elküldtük a kommunikációs osztálynak. Válaszukban azt írják, a Nagy-Magyarországot ábrázoló zászlók, drapériák és molinók kihelyezését hazai bajnoki és kupamérkőzéseken nem tiltja jogszabály, a klubok dönthetnek arról, hogy beengedik-e azokat vagy sem.

»Ugyanakkor a nemzetközi színtéren, kiemelten a válogatott mérkőzéseken, az UEFA és a FIFA ellenőre értelmezheti úgy, hogy ezek a jelképek politikai üzenetet hordoznak, provokatív szándékkal. A politikai üzenetek megjelenítése az UEFA és a FIFA szabályai szerint tiltottak, ezért ilyen esetekben az alkalmazott szabályzatok alapján megbüntethetik az MLSZ-t«

»Az MLSZ ilyen esetekben kénytelen lenne továbbhárítani a szurkolóra a nem engedélyezett molinó kihelyezése kapcsán kiszabott büntetést. Ezt megelőzendő a szövetség – mindaddig, amíg az UEFA erre vonatkozó fegyelmi gyakorlata nem változik – továbbra sem engedélyezi a molinó bevitelét és mindenkitől azt kéri, a válogatott mérkőzésein tekintsenek el az ilyen zászlók és molinók megjelenítésétől, ezzel segítve a nemzeti csapatot abban, hogy telt ház előtt játszhassa mérkőzéseit.«

Egy szó, mint száz, az MLSZ végre színt vallott, és elismerte: nem engedélyezi a nagy-magyarországos molinók, zászlók és drapériák bevitelét a magyar labdarúgó-válogatott meccseire.

Mindezt egyébként úgy, hogy sem az UEFA, sem a FIFA nem tiltja ezt a jelképet, és használata miatt még egyikőjük sem rótt ki büntetést a Magyar Labdarúgó-szövetségre. (Magyarjelen.hu)

Kérünk mindenkit , hogy a március 27-i, bolgárok elleni hazai Eb-selejtezőn minél több nagy-magyarországos zászló jelenjen meg a Puskás Aréna lelátóin, illetve kezdjünk el kinyomtatni A4-es lapra egységesen egy ilyen zászlót és hozza magával mindenki még az oldalt helyet foglalók is. Hisz egy vérből valók vagyunk!”

Hoppá: kitiltja az MLSZ a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinókat, zászlókat és drapériákat a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseiről

Nyitókép: MTI / Kallos Bea 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Merjetek nagyobbat hazudni!
Miért nem mindjárt 400%-ot írsz? Vagy 4000-et?

Mi értelme van sporteseményen a történelmi múltat idézni, még akkor is, ha jogos sérelmet jelent? Ha nem nézzük a mondanivaló tartalmát, akkor ez, mint jelenség, mint demonstráció, miben különbözik a térdepléstől, ami elítélünk?

Az ilyen adatok kimutatása függ az alkalmazott metodikától is. Te veheted szentírásnak az Eurostat megállapítását, én viszont szívesebben olvasnám ezt egy oldalon a kormány álláspontjával. De kellő képzettség hiányában még akkor sem tudnám eldönteni, melyik az igaz, tehát ha mindenáron választani kéne, politikai irányultság alapján tudnám megtenni.

Gyanítom, hogy te is ilyen alapon adsz feltétlenül hitelt egy megállapításnak.

Az a te gazdid volt, a Gyurcsány. Tudod, ő még be is vallotta, hogy kozmetikáztak, és az EU elsikálta nekik.

Ez nem fideszkedés.

Fordítva ülsz a lovon. A többsége a fociért megy ki és hogy a válogatott sikeréért szurkoljon és nem azért, hogy politikai demonstrációt tartson. Nincs bajom a Nagy-.Magyarország térképpel, meg a trainonozássól sem, de ez kocsmapolitizálás, de ha nem lenne, akkor sem lenne hiányérzetem, ugyanis ettől nem fogjuk viosszakapni Erdélyt. Viszont minden miatt (petárdázás, himnuszfütyülés, cigányozás, stb.) ami miatt a válogatott büntetéseket és zárt kapulat kap, az elkövetőket tenném anyagilag felelőssé. Már csak azért is mert bizonyos tartalmakat a szabályok betartásával is ki lehet fejezni. Legyetek kreatívak, vegyétek fel a fekete NMO pólót, vagy kiabáljátok, hogy Nem Nem Soha, abból is érteni fogunk, ha meg NMO molino nélkül neked nem futball a futball,, mint monjuk nekem sör és szotyi nélkül, maradjatok otthon,

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés