A Fradi lesz a bajnok de vajon hány fővárosi klub esik ki?

2023. január 25. 20:31
A hétvégén kezdődik az NB I. tavaszi idénye, gyors leltárunkban kis esélylatolgatást tartunk. Annyit kockázat nélkül kijelenthetünk: a Ferencváros sorozatban ötödik bajnoki címét is simán begyűjti, ám nyitott kérdés, ki esik ki.

Vámos Tamás írása a Mandiner hetilapban.

2004 tavaszán fordult elő utoljára, hogy magyar klubcsapat, a Debrecen túlélte az őszt, és tavasszal is a nemzetközi kupaporondon vitézkedhetett. Mint ismeretes, a Fradi a H csoport élén végzett az Európa-ligában – amióta főtáblás küzdelmek zajlanak, ez még soha nem fordult elő magyar klubcsapattal –, így egyből a legjobb 16 közé jutott. Nem hisszük, hogy Sztanyiszlav Csercseszov együttesének gondot okozna a kétfrontos helytállás, hisz egyrészt évek óta megszokhatták, másrészt úgy vezetik nyolcpontos előnnyel a mezőnyt, hogy két elmaradt bajnokijukat a ZTE és a Paks ellen a napokban pótolják. Tipp: 1. hely.

Nagyobb felbontásért kattintson jobb egérgombbal a képre, majd válassza a „Kép megnyitása új lapon” opciót!

Kecskeméten senki nem gondolta, hogy ilyen nagyszerű őszt zár a csapat. Szabó István újonc együttese alaposan meglepte a mezőnyt azzal, hogy végig megingás nélkül, kiegyensúlyozott teljesítménnyel hozta az első fél évet. Jelzésértékű: hazai környezetben veretlen maradt a csapat, és a bajnok Ferencvárost is legyőzte. Valami azt súgja, hogy enyhe visszaesés várható, de így is a mezőny első felében végeznek majd a lilák. Tipp: 4–7. hely.

Ez a cikk csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető. Ha van érvényes előfizetése, jelentkezzen be!

Bejelentkezés