„A wagneresek elkapták és levágták a kib**** golyóit” – állítólag erre a sorsa jutott az orosz katona, aki meg akarta adni magát

2023. január 24. 17:59
Ez egy a CNN-nel megosztott telefonbeszélgetésből derült ki, azonban a portál nem tudta független forrásból hitelesíteni a beszélgetést.

A Wagner-csoport harcosai a kelet-ukrajnai orosz offenzíva „eldobható gyalogságává” váltak, de a CNN birtokába jutott ukrán katonai hírszerzési dokumentumból kiderült, hogy az orosz katonai offenzívában milyen fontos szerepet játszanak a Wagner zsoldosai.

Az 2022 végén készült ukrán jelentés arra a következtetésre jutott, hogy Wagner különleges fenyegetést jelent a közelharcban, még akkor is, ha rendkívüli veszteségeket szenved. „A Wagner katonák ezreinek halála nem számít az orosz társadalomnak” − állítja a jelentés.

Egy ukrán hírszerzési forrás által megszerzett és a CNN-nel megosztott telefonbeszélgetések szintén kíméletlen hozzáállásra utalnak a harctéren.

Az egyikben egy katona hallható, amint egy bajtársáról beszél, aki megpróbálta megadni magát az ukránoknak.

A wágneresek elkapták és levágták a kibaszott golyóit − mondja a katona. A CNN nem tudta független forrásból hitelesíteni a beszélgetést, amely állítólag novemberben történt.

Nyitókép:FADEL SENNA / AFP

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ezt azok gyartottak akik a Parizst bombazo videot is? :)

Még olcsón megúszta. Csorbult a nemes hagyomány:

„1942 októberére már 193 NKVD feltartóztató különítmény működött az összes fronton. Grigoríj Falkovszkíj, egykori vöröskatona, emlékezett így 2008-ban barátjára, Naum Suszterre, a kurszki harcok elején, 1943 júliusában:
’A zagradotrjad a hátunk mögött állomásozott. Néhány katona csak kirohant az első vonalbeli árkaiból, amelyek éppen megsemmisültek, megpróbálván menekülni a német páncélosoktól, és felénk futottak. Barátom, Naum Suszter is közöttük volt. Egyenesen egy hadnagy felé futott, aki a zagradotjrad, a feltartóztató különítmény tagja volt. Amikor Naum csak három méterre volt tőle, a hadnagy közvetlen közelről lelőtte, egyenesen Naum homloka közepébe célozva. Azonnal meghalt. Ez a gazember a barátomat megölte.’”
„Egy másik túlélője a Vörös Hadsereg Nyugati Frontjának így emlékezett: ’Ezek mindenkit lelőttek, akinek nem volt különleges engedélye a frontvonal elhagyására és néha még azt is lelőtték, akinek volt engedélye, de nem volt ideje azt elővenni.’”
Forrás: Vadim J. Birstein: SMERSH, Stalin’s Secret Weapon (Szmers, Sztálin titkos fegyvere) Biteback Publishing, 2011, 133-134.old.

Mert itt egy bejegyzés nem csak neked szól, hanem az idelátogató nyilvánosságnak is. Hétéves kortól felfelé.

Miben tévedtem?
Soha ne alázkodj meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés