Elemző: A baloldali pártok már nem a választóktól, hanem az amerikai befektetőktől remélik politikai felhatalmazásukat

2023. január 24. 12:13
A botrány közepette a baloldal továbbra is a választási vereség bűnbakját keresi, egyedül a Gyurcsány-párt működik professzionálisan – húzta alá Talabér Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője.

Még mindig messze járunk a történet végétől” – fogalmazott Talabér Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője a guruló dollárok legújabb fejleményeivel kapcsolatban.

Nem csitul a botrány a dollárbaloldal körül

Mint arról a Mandiner is beszámolt, a Nemzetbiztonsági Bizottság múlt pénteki ülésén új fejlemények láttak napvilágot, kiderült: még több külföldi pénzt kaphatott a baloldal a tavalyi választási kampányban. „…Egyre inkább tisztul a kép a hazai baloldali és liberális szereplőket illetően is” – írta Kocsis Máté, a Fidesz-frakcióvezetője legutóbbi, témához kapcsolódó Facebook-bejegyzésében.

A Fidesz frakcióvezetője írásában arra is kitért: a jelentés 2052. december 31-ig került szabályszerűen titkosításra, így a részletekről nem áll módjában tájékoztatást adni, kezdeményezte viszont a titkosítás feloldását. „Remélem hamarosan mindenki számára elérhető lesz a jelentés, hiszen az ország szuverenitását durván sértő,

példátlan akcióról van szó, amelyről minden magyarnak joga van tudni”

– tette hozzá.

Halász János, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese a Kossuth rádió Vasárnapi újság című adásában arról beszélt: arra számítanak, hogy a hét első felében már nyilvános lesz a titkosított anyag.

Tisztul a kép a dollárbaloldal ügyében: új fejlemények láttak napvilágot

„Az ügy nagyon súlyos”

Talabér Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője a fejlemények kapcsán a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott: „az ügy nagyon súlyos”. A politológus szerint a botrány rávilágít arra, hogy

a hazai baloldal komoly függőségi kapcsolatba került olyan szereplőkkel, akiknek nem a magyar érdek az elsődleges.

Ilyen viszony mellett pedig joggal érdemelték ki a „dollárbaloldal” jelzőt – tette hozzá. A magyarországi baloldali pártok – úgy tűnik – politikai felhatalmazásukat már nem a választóktól, hanem az amerikai befektetőktől remélik – fogalmazott az elemző.

Baloldali látkép: Bűnbakkeresés és Gyurcsány felemelkedése

A lap arról is ír, hogy amíg tovább mélyül a dollárbaloldal válsága,

közben a baloldal továbbra is a bűnbakot keresi a tavalyi, történelmi választási vereségért.

Talabér Krisztián a fentiek kapcsán rámutatott: a hazai baloldal ma kontraszelektált politikusok sokaságából áll. Hozzátette: jelenleg egyedül Gyurcsány Ferenc pártja működik professzionálisan a baloldalon.

Nyitókép: Facebook

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsánynak határozottan van tehetsége, más kérdés, hogy az csak a hálózatépítésben és konspirációban létezik, kormányzásban kimondottan tehetségtelen. És ez a kettő együtt egy határozottan ártalmas kombináció.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés