Varga Mihály hazudik

2023. január 24. 19:55

Bodnár Zoltán
Facebook
Aligha Varga emlékezetével van baj. Sokkal inkább a hitelességével.

„A minap a Fitch Ratings, az egyik legnagyobb nemzetközi hitelminősítő intézet stabilról negatívra rontotta le a kormány devizakötvényeinek minősítését, a még éppen befektetésre ajánlott kategória legalsó fokára száműzve azokat, ahonnan a következő lépés már a »befektetésre nem ajánlott«, közkeletű nevén »bóvlikötvény« kategória, a kormányzati propaganda és a Pénzügyminisztérium büszkén harsogta, hogy a Fitch még mindig befektetésre ajánlja kötvényeinket.

Ez ugyan otromba csúsztatás, de végső soron még nem hazugság. Most a Pénzügyminisztérium és Varga miniszter – akinek jóváhagyása nélkül a közlemény aligha jelenhetett meg – szintet lépett. s rezzenéstelen arccal hazudik, írja át a közelmúlt történelmét.

A PM szerint: »Magyarország a baloldali kormányzás gazdasági kudarca miatt befektetésre nem ajánlott kategóriába került több hitelminősítőnél is, majd a polgári kormány sikeres gazdaságpolitikájának eredményeként 2016/2017-től kezdődően több felminősítés is történt« –

Hát nem. Nem így történt. A rendszerváltás, no meg az Antall-kormány gazdasági hagyatékát stabilizáló Bokros-Surányi csomag eredményeként a Moody’s Investors Service 1996. december 19.-én adta meg Magyarországnak újra a befektetésre ajánlott minősítést, s noha annak fokozatai változtak, de mindig, még a 2008/2009-es gazdasági világválság idején is maradt a „befektetésre ajánlott kategóriában, egészen 2011-ig.

A második Orbán kormány második évében, az IMF kirúgása, a magánnyugdíj-pénztári pénzek lenyúlása után 2011 őszén lett újra bóvli a magyar devizakötvény, s ott is ragadt egészen 2016-ig.

Erre talán még Varga miniszter is emlékezhet, hiszen akkor ő volt a Miniszterelnökséget vezető miniszter, majd gazdasági miniszter. Csak észrevette a bóvlit.

Aligha Varga emlékezetével van baj. Sokkal inkább a hitelességével.”

Nyitókép: ATV képernyőkivágás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy ilyen árnyék izé, csak ne kérdőjelezze meg Varga Mihály hitelességét.
Ha hiteles volnál, nem az árnyékkormányban volnál.

A fidesz meg a NER hitelessége rendben van szerinted?

https://www.blikk.hu/politika/..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés