(Kanni)báli szezon (avagy ki eszi meg a kannibált)

2023. január 23. 15:27

Ungváry Zsolt
Vasarnap.hu
Egymással rivalizáló emberi közösségek harcának végkifejlete különböző lehet.

„Egymással rivalizáló emberi közösségek harcának végkifejlete különböző lehet. Van, ahol az erősebb elnyomja a gyengébbet, esetleg meg is öli, legszélsőségesebb esetben meg is eszi. A magyarországi ellenzék eljutott egészen az utolsó fázisig, amit egyébként önbevallásból tudunk.

(...)

Olivio elfogyasztása továbbra is arra a mit sem változó jelenségre mutat rá, hogy bár a világban és Európában különböző gazdasági, egészségügyi, hadi, jogi és bűnügyi folyamatok zajlanak, a Fidesz kétharmadának lebontásához vezető csodafegyver legyártásához a honi ellenzéknek továbbra sem sikerült dűlőre jutnia abban a technológiai kérdésben, hogy mindezt Gyurcsánnyal vagy nélküle tartják kivitelezhetőnek.

(...)

Leginkább úgy tűnik, az elvek helyett kizárólag a cél számít: megszerezni a hatalmat. Mindegy, milyen úton, kikkel és milyen áron. Ez az elképzelés még a nihilizmust is legyőzi, mert az elvileg mindent kigúnyoló, lenéző, viccre vevő Kutyapárt is simán vállalt el alpolgármesterséget, és ha támogatni kellett valakit, mindig a baloldalra állt. És ha ennyire nincsenek elvek, tervek, elképzelések, víziók, akkor vajon mi lesz a második lépés; egy esetleges győzelem után honnan veszik elő a programot? Ezen sem rágódnak sokat, elvégre ők csak végrehajtják a megbízóik megrendeléseit; ezt régóta írjuk-mondjuk, sokáig összeesküvés-elmélet címén kinevettek és lesajnáltak miatta, de amióta Márki-Zay maga vallotta be, hogy dollármilliókat kaptak külföldről, már nem is olyan abszurd. Aki a pénzt adta, majd lediktálja a kormányprogramot is, kár emiatt sok agysejtet megdolgoztatni addig.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés