MOK-elnök: Az orvosok kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek

2023. január 23. 10:36
Kincses Gyula szerint sérül az orvosok autonómiája.

Figyelemfelhívást tett közzé honlapján a Magyar Orvosi Kamara Országos Elnöksége nevében Kincses Gyula, a kamara elnöke. Kincses levelében úgy fogalmazott, hogy a két hete életbe lévő új törvény és rendeletek következtében az orvosok kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek, sérül az autonómiájuk.

Kincses szerint a fekvőbeteg ellátásban dolgozó kollégáktól a megyei kórházhoz csatolás után a korábbi pótlékokat elvonták, a kórházátalakítás után az új intézményben a besorolási illetmény alacsonyabb lett. A listán többek között szerepel az is, hogy a sajtóban szaporodnak az orvosokat negatív hangvétellel említő cikkek.

A MOK teljesen tévesnek tartja az irányt, mert az állami egészségügy további leépüléséhez vezet, rendkívül hátrányosan érintve a betegellátást”

– jelezte a MOK elnöke, aki szerint cselekvésre van szükség, amihez a kamara elnökségének véleménye és felhatalmazása szükséges

A Magyar Orvosi Kamara február 4-én a rendkívüli küldöttközgyűlésen közösen kell dönteniük, hogy milyen nyomásgyakorlási eszközt vetnek be a szakmai és egzisztenciális érdekeik megvédése érdekében.

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kevesebb lenne a probléma, ha lenne, aki a szervezéssel foglalkozik. Nem az orvos, ő hatalmas szaktudást, gyakorlatot évek alatt megszerezve gyógyít.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés