Miért fontosabbak Orbánnak az orosz oligarchák, mint Magyarország érdekei és a magyar emberek?

2023. január 23. 11:37

Bartus László
Amerikai Népszava
Ez a legsötétebb alvilág, amely behálózza a világot, amelynek tevékenysége az ukrajnai népirtó háborútól a prostitúcióig tejed.

„Hol van itt a magyar érdek? Még azt sem lehet mondani, hogy ez nem használ Magyarországnak, de nem is árt, mert ez igenis árt: Orbán ezekkel a lépéseivel Magyarországot egyre távolabb tolja az EU centrumától, a döntéshozataltól, ezzel kiprovokálja, hogy Magyarország elveszítse vétójogát, lassan a szavazati jogát, hosszútávon akár az uniós tagságát, mindezzel együtt a nyugati szövetséges államok jóindulatát, de már a szomszédos baráti és visegrádi országok rokonszenvélt és támogatását is. Közvetlenül pedig tízmilliárd eurós uniós támogatásokat. Miért éri meg ez – neki?

Mert Magyarországnak nem éri meg, az biztos. Ezek nem Magyarország, nem a magyar emberek, hanem Vlagyimir Putyin, egy hivatalosan ellenséges idegen állam diktátorának érdekei. Putyinnak fontos, hogy az oligarchái vagyonát ne fagyasszák be, ne kerüljenek tiltó vízumlistákra, hogy el ne veszítse a támogatásukat. Orbán nem Magyarország, hanem Putyin érdekeit szolgálja, méghozzá a magyar emberekkel, a magyar néppel szemben. Ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Orbán nem szabad ember, hanem Putyin kezében van, és Putyin irányítja a magyar miniszterelnököt.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés