Biden benézte: az amerikai elnök felajánlotta, hogy kutassák át a házát, erre újabb titkosított dokumentumokat találtak nála

2023. január 22. 8:36
Az amerikai elnök ügyvédje szerint egyes dokumetnumok még az Obama-kormányzatban alelnökként töltött idejéből származnak.

Joe Biden amerikai elnök delaware-i Wilmingtonban lévő otthonában pénteken az amerikai igazságügyi minisztérium hat újabb titkosított dokumentumot talált – közölte az elnök ügyvédje szombat este közleményben.

A titkosított dokumentumok és a „kapcsolódó anyagok” egy része Biden amerikai szenátusi mandátumából származik, ahol 1973 és 2009 között Delaware államot képviselte – közölte ügyvédje, Bob Bauer. Más dokumentumok az Obama-kormányzatban alelnökként töltött idejéből származnak, 2009 és 2017 között – mondta Bauer.

Az elnök maga ajánlotta fel, hogy kutassák át a házát, lehetséges alelnöki feljegyzések és a lehetséges titkos anyagok után. 

Az ügyvédje szerint sem Biden, sem a felesége nem volt jelen a házkutatás során. Biden a delaware-i Rehoboth Beachen tartózkodik a hétvégén.

Titkosított iratok kerültek elő, aggódhat Joe Biden

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés