Ha Magyarországon független ügyészség lenne, Orbánnak már hat börtönválogatottja is lehetne

2023. január 22. 18:13

Bartus László
Amerikai Népszava
Szánalmas, ahogy Orbán elkezdte Trumpot majmolni a Twitteren, és Trump stílusában próbál gúnyolódni – borzalmasan ízléstelenül – a politikai ellenfelein.

„Orbán soha nem lesz az új Trump, erről ne álmodozzon, attól még ő egy senki marad Amerikában és a világban, hogy a Twitteren erőlködik és angolul posztolgat. Trump stílusában adta most elő azt a viccesnek képzelt szöveget, hogy »ha így haladunk, hamarosan annyi korrupt Európai Parlamenti képviselő kerül rács mögé, hogy a börtönben saját focicsapatot alakíthatnak. Ki tudja? Még az Európa-bajnokságra is kijuthatnak. Itt az ideje lecsapolni a mocsarat Brüsszelben!«

Ha Magyarországon jogállami normák lennének, mint az Európai Unióban és az EU más tagországaiban, akkor az elmúlt 12 év rablóhadjárata után annyi fideszes képviselő, stróman, oligarcha és politikus (no meg családtag) kerülne rács mögé, hogy Orbán hat saját focicsapatot is kiállíthatna belőlük, és akkor szerényen számoltunk. Azt nem mondjuk, hogy bármilyen futballtornára bejutna a csapata, mert a focihoz nem ért, de a tolvajok, rablók, csalók és korrupt gazemberek világválogatottjába rajtuk kívül senki nem férne be.

Ha pedig valaki Orbán utolsó mondatáig nem hányta el magát, akkor az utolsó mondatnál már ne próbálja visszatartani, nem fog sikerülni. A »mocsár lecsapolása« Trump szövege, amivel Orbán megint megpróbál helyezkedni, majmolni, Trump szerepében feltűnni, ami annyira mesterkélt és hamis, hogy Tucker Carlson sírva kéri a receptet. Orbán az Európai Unióban a jogállamiságot, az európai ügyészséget, a liberális demokráciát akarja »lecsapolni«, ezt nevezi ő »mocsárnak«.

Miközben a jogállami EU éppen most csapolja le saját mocsarát, az ott megvesztegethető korrupt politikusokat. Az EU-ban (Brüsszelben, ahogy az Orbán-rezsimben mondják) Orbán a legnagyobb mocsár. Most az egyszer igazat mondott: »ideje lecsapolni a mocsarat Brüsszelben«, aki ő maga.”

Orbán a brüsszeli korrupciós botrányról: Ha így haladunk, az EP-képviselők a börtönben saját focicsapatot alakíthatnak

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Honnan tudja Bartus, hogyan viselkednek a normális emberek?

Hogy van a Hitgyüli?

@12335

....A lehallgatott telefonbeszélgetésben Völner Pál felesége azt mondja:

„A Porschét azt elvitték.”

„Elvitték... nagyon kedvesek” - válaszolja az államtitkár.

„Figyelj, Pali, ezek rohadt mocskok, ezek rohadt patkány mocskok!… Ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit” - mondja Völner felesége, mire Völner azt válaszolja:

„Lehet, hogy fogok is.”

„Most már lehet, hogy itt az ideje, úgyhogy beszéljétek meg az ügyvéddel!” - mondja a felesége.

Ezután így folytatják:

Völner: Csak a sajtó, amit lehoz, elég, amit az ember mond, hogy akkor kicsit meginogjon itt a széke pár embernek. Én nem fogok vádaskodni, tudod mert... De azért elég kellemetlen lesz.

Völner felesége: Meg figyelj, elmennek a büdös picsába. Tehát a választásoknál nem szóltak semmit.

Völner: Meg a családomat hagyják.

Völner felesége: Így van. Úgyhogy innentől kezdve neked aztán tök mindegy, hogy ki borul, meg ki nem borul."

Kedves NER!
A haverotok volt Völner, most köpni fog, he nem kenitek el a mocskosságait.
Melyikteknek mi a véleménye?

(Ja igen! Gyurcsányit is mellé köthetitek.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés