Puzsér üzent Pankotai Lilinek: Nem tudok mást ajánlani, mint hogy kövesse a kis Gretát

2023. január 20. 20:31
„Éppen ezért ezeknek a figuráknak, akiknek nem pártjuk van, hanem ügyük, titáni erővel kell ellenállniuk annak, hogy a politika őket az eszközeivé formálja. Én azt hiszem, a Greta Thunberg felnőtt ehhez a tudáshoz” – magyarázta a publicista.

Puzsér Róbert Spirit FM-en futó műsorában ezúttal Pankotai Lili volt a téma. A tavaly október 23-án ismertséget szerző pécsi diáklány most azzal került be a hírekbe, hogy beperelte egykori iskoláját, a pécsi Nagy Lajos Gimnáziumot.

Pankotai egyébként azóta az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulója.  „A vörös rongyokba öltözött város befogadta az ellenállót” – kommentálta a hírt Puzsér Róbert, aki szerint a diáklány helyzete hasonló Greta Thunbergéhez: mindkettőjüknek azt kellene elkerülni, hogy ne váljanak a politika játékszerévé. 

Puzsér szerint a politika, és különösen a globális liberális és zöld politika óriási hitelességdeficittel küzd,

az emberek nem hisznek nekik, ezért amikor jön valaki alulról, egyből megpróbálják integrálni és a sajátjukká tenni.

„Éppen ezért ezeknek a figuráknak, akiknek nem pártjuk van, hanem ügyük, titáni erővel kell ellenállniuk annak, hogy a politika őket az eszközeivé formálja. Én azt hiszem, a Greta Thunberg felnőtt ehhez a tudáshoz. Amikor elment az ENSZ-be, akkor irdatlanul letorkolta a globális elitet, amiért használják, de az ügyét le se tojják” – mondta a publicista, aki „nem tud más ajánlani Pankotainak, mint hogy kövesse a kis Gretát”.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogyan lehetne politikamentes az, akit ilyen fiatalon az ensz-ben engednek beszélni? Grétát is használják. Blankát is használták. Most Lilit használják. Előbb -utóbb eldobják őket, ha már nincs szükség rájuk.

Tévedsz! Az ilyen fiatalokból,
- mert egy 18 éves már nem gyerek, pláne, ha mondjuk évvesztes, - lesznek az öngyilkosok, a kiégett drogos, alkoholisták, mert szülői támogatással, vagy nem odafigyeléssel mindent megtehetnek. És meg is tesznek.
Gátlástalanok.
Nem tudom, hogy végleg elrontotta-e a felnőtt társadalom ezt a kiscsajt. Majd meglátjuk.
Neked állítólag van 4 gyereked. Mégsem ismered őket?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés