Emlékeztek még Pankotai Lili nevére?

2023. január 20. 17:05

Máthé Zsuzsa
Facebook
Lili, aki a kulturálatlanság magasiskoláját prezentálva küzd az oktatásért, feljelenti korábbi iskoláját. A mögötte álló felnőttek pedig tapsikolnak az örömtől.

„Emlékeztek még Pankotai Lili nevére? A fiatal lány ordenáré beszédével írta be magát a hazai nyilvánosság történetébe. »Teljesítménye« minden jóérzésű magyar ember előtt nyilvánvalóvá tette, hogy az oktatásban baj van, aminek nem csak a tanári bérek alacsony szintje az oka, hanem az a mélyrepülés a felnőtt társadalomban, ami megengedi, hogy a diákság képviseletében szülők és - demonstráló - tanárok bólogatása mellett ilyen trágár és nívótlan megnyilvánulás hangozhasson el egy színpadon - az oktatás reformját követelve.

Képet fest ez a szomorú történet a szülői generáció és a tanárok állapotáról ugyanúgy. Tisztelet természetesen a sok nagyszerű kivételnek! Azt hihettük, ez a feltűnési lázban égő tinilány ezzel el is süllyed (ha nem is a szégyentől, mert azt senki nem remélte), de a közéleti süllyesztőben bizonyára. Még olvashattuk, hogy az eset után püffögve elhagyta iskoláját, a pécsi ciszterci gimnáziumot, melyet sikerült vállalhatatlan magatartásával alaposan lejáratnia, ám most újra hír érkezett a kisasszonyról.

Kapaszkodjatok meg! A TASZ-szal karöltve, immár a budapesti liberális elit gimnáziumának ölelő karjaiban (Alternatív Közgazdasági Gimnázium), ahol Lili politikai aktivizmusával bizonyára sztár lehet, pert indít korábbi iskolája ellen! Azt állítja, »pszichológiai hadviselést« folytattak ellene és »hozzászoktatták őt a rendszerhez« (értsd a választáson kétharmados többséget szerzett jelenlegi politikai berendezkedéshez).

Így a provokatőr gimis lány most áldozati pózba vágja magát és felveszi a kesztyűt korábbi iskolája (a katolikus intézmény, melybe őt deklarált ateistaként is befogadták, korábbi interjúban nyilatkozta, hogy nem vallásos) és nemzete (mely nemrég döntött soha nem látott mértékű felhatalmazást adva, politikai vezetéséről) ellen.

Brávó!

Lili, aki a kulturálatlanság magasiskoláját prezentálva küzd az oktatásért, most a maga választotta provokatív aktivizmus miatt feljelenti korábbi iskoláját. A mögötte álló felnőttek - élükön a magyar oktatás reformjáért küzdő, valójában a kormányt buktatni vágyó szervezetek sokasága - pedig tapsikolnak az örömtől.

Ez a valódi szégyen.

Az esetre tekintve abban mélyen egyetérthetünk, a fiatalok nincsenek jó állapotban, a szülőknek és az oktatásnak pedig erkölcsi, szellemi megújulásra van szüksége, különben lehúzhatjuk a rolót.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 187 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Horn Gábor testvére Horn György az alternatív gimi igazgatója, persze, hogy tárt karokkal várta ordenárékát.
A szülei is büszkék páratlan teljesítményére.
Feljelenti a saját iskoláját, tanárait. Tényleg bravó!
Ha majd lesz gyereke az nem lesz büszke a trágár anyjára.

Ez a Pankotai (jelenség) a balosok állatorvosi lova. Nem beszélve az örökifjú Lendvai Ildikóról, és a Gábor Györgyről, mint ve

Ez a Pankotai (jelenség) a balosok állatorvosi lova. Nem beszélve az agg, de nagyon szorgos Lendvai Ildikóról és a gyűlölet gombóc Gábor Györgyről, mint vezér-ürükről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés