Segítsetek a félművelt muciológuson (rajtam)!

2023. január 20. 19:29

Ambrózy Áron
Facebook
Miért rendkívül környezetszennyező az akkumulátor-gyártás?

„Segítsetek a félművelt muciológuson (rajtam)! Miért rendkívül környezetszennyező az akkumulátor-gyártás? Mást sem hallok, mint hogy a gyártás Magyarországra csábításával feléljük gyermekeink jövőjét (akiknek amúgy nem szabadna megszületniük a pelenka karbonlábnyoma miatt), továbbá megmérgezzük a vízkészleteinket.

Nekem az a benyomásom támadt a vonatkozó todomány felületes tanulmányozása után, hogy a haladók megint rossz nyomon progresszálnak. (Vagy a progresszívek rossz nyomon haladnak.) Mert az akkumulátor-gyártás során keletkező környezeti károk és terhek valóban rendkívüliek, csak éppen az a bányászat, finomítás, kinyerés során képződnek meg, nem a megmunkálás alatt. Persze a munkások vizet isznak, lehúzzák a vécét meg néha fel kell mosni, ha kiömlik a zacskós leves, de ebben nem látom a boJgópusztulás regionális megtörténtét.

Értem, hogy az akkumulátor RÓSZ, meg vannak benne mindenféle savak és vegyszerek, de hát ez csatornázási és technológiai kérdés. Ha tisztességes a gyár és van hatósági felügyelet, akkor nem öntik a Dunába a mérget. Szóval miért ölünk boJgót a gyártással?”

Borítókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 177 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De csak akkor nem öli a bojgót, ha otthon marad. Ha Ejrópába gyün és fűteni kezd, meg használt dízelt vezetni, akkor öli.

tehát az elektromos autók is károsak.

Mi a terv, drágám, mi legyen?
Mivel közlekedjünk?
Lovaskocsival?
Akkor a megnövekedett lóállomány karbonlábnyoma miatt menne a hiszti.

A probléma nem szűken debreceni és nem szűken magyar, hanem globális: a környezetért aggódók elektromos autókra átállással gondolják megvédeni a környezetet, cserébe az ezen autók meghajtásához szükséges akkumumulátorok meg tönkrevágják a környezetet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés