Berlinben nem lesz már se nő, se férfi: jön a nemsemleges korszak

2023. január 18. 6:30
Újabb hullámban támad a radikális gender-ideológia Németországban: ugyan még nem kötelező, de a tanév végétől már kérhető a nemsemleges bizonyítvány Berlinben. A berlini oktatási bizottság büszke az „innovációra”.

Az idei nyártól nemsemleges bizonyítványok adhatók ki Berlinben, erősítette meg a helyi sajtó. Mint írják, a berlini oktatási bizottság közlése szerint a hamarosan véget érő első félév végén kiosztott bizonyítványok lesznek az utolsók, amelyek még mind tartalmazzák a nemre utaló személyes névmásokat (a német nyelvben a sie és az er), a tanév végére azonban már megváltozik a helyzet.

A hivatal levélben tájékoztatta az oktatási intézmények vezetőit arról, hogy a jövőben minden egyes diákjuk esetében fel kell mérniük, milyen megszólítást tartanak komfortosnak és annak megfelelően kell megalkotni a bizonyítványokat. 

Ha a diákok kérik, továbbra is alkalmazhatók a már jól bevált formulák, aki azonban más neműnek tartja magát, mint biológiai neme, az iskola a hivatalos dokumentum kiállításakor köteles azt tekintetbe venni és tiszteletben tartani. A változásban elsősorban az a szakasz érintett, amelyben a bizonyítvány igazolja, hogy a tanuló a „következő osztályba léphet”. Ebben a szakaszban mostantól kihagyják a személyes névmás helyét, így azt követően, hogy a tanárok felmérték, ki milyen neműnek gondolja magát, az intézmény a kívánságnak megfelelő névmás alkalmazásával állítja ki a bizonyítványt. 

A berlini oktatási bizottság által küldött levélben egyenesen az a kitétel szerepel, miszerint 

kerülni szükséges a nemi hovatartozással kapcsolatos személyes névmásokat és megfogalmazásokat”.

A fentiekkel kapcsolatos, szintén friss fejlemény, hogy a berlini oktatási intézményekben dolgozó tanároknak a jövőben jobban kell figyelniük a diákok kapcsolódó elvárásaira és azoknak megfelelően kell megszólítaniuk őket. 

Az berlini oktatási bizottság szerint mindez olyan „innováció”, amely a közélet számos egyéb területén már bevett szokás és jól vizsgázott. 

Gendersemleges híradó lesz Németországban

 

Forrás: rbb24.de, mopo.de via Szent István Intézet

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, akkor most már mindenki nyugodjon le a picsába. Beköszöntött a totális inklúzió.

A szívük mélyén árják ezek még mindig, csak most szivárványszínű göncökbe, az aktuális Jóember jelmezbe bugyolálták magukat.

Mit szólnak ehhez az államalapító muszlimok?

Weimarer Republik..........korábban azt írtam, hogy az új Hitler még óvodás, de tévedtem, már a Müncheni Művészeti Akadémián tanul, s már tájképeket fest, amikkel Hitler is indult a pályán......
Sokan leragadnak a német jelenségnél, holott ez csak üzenet az EU tagállamainak, a Brüsszelt is irányító LMBTQ lobbi asztalán már ott van az egész unió hagyományos értékrendjét felszámolni hivatott terv. A magyar szülők még élvezzék ki, hogy szabadon szólíthatják gyermekeiket lánynak, vagy fiúnak, hamarosan tilos lesz, pláne, ha az LMBTQ - és mások - érdekeit képviselő balliberális oldal jut kormányra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés