Orbán Viktornak

2023. január 16. 16:24

Fekete-Győr András
Facebook
Maga néhány éve álomgyilkosnak nevezte a Momentumot.

„Maga néhány éve álomgyilkosnak nevezte a Momentumot, amiért népszavazáson akarta kikérni az emberek véleményét a 2024-es budapesti olimpia sorsáról. A Momentum álláspontja világos volt: Magyarország nem engedheti meg magának, hogy egy olyan drága és kockázatos vállalkozásba vágja a fejszéjét, mint egy olimpia, mindaddig, amíg olyan korrupt és felelőtlen emberek vezetik az országot, mint maguk.

A NOlimpia – Nem az olimpiára, Igen a jövőnkre aláírásgyűjtését akkor több mint negyedmillióan támogatták. Ennyi embert nevezett maga álomgyilkosnak, és még többnek vette ki gyáván a kezéből a döntést, amikor a Fidesz visszalépett a pályázattól.

Ehhez képest derült most ki, hogy maguk még egy olyan horderejű sportesemény megszervezését sem tudják vállalni 2024-re, mint a női kézilabda EB. A minap jelentették be, hogy visszaléptetik Magyarországot a rendezéstől. Érdemes hozzátenni: egy olyan eseményről van szó, melyet Ausztriával és Svájccal közösen rendezett volna Magyarország – vagyis ami valójában csak a töredékébe került volna a korábban tervezett 2024-es olimpiának. Mégis lefújták a rendezést, miután vélhetően ráeszméltek, hogy keptelenek lennének kigazdálkodni az eseményt.

Az Európa-bajnok infláció, a 400 forintos euró és a rekord költségvetési hiány idején tegyük hozzá, ez volt az egyetlen vállalható döntés.

Mégis: ezzel lényegében maguk ismerték el, hogy igaza volt a Momentumnak, amikor 2017-ben az emberekre bízta volna a kérdést - és igaza volt azoknak is, akik a Fidesz helyett a saját kezükbe vették volna a döntést.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak azért nem mondom, hogy hazaáruló, mert az azért mégis csak egy kaliber lenne.
Ez meg itt egy senki.

Nem "maga", hanem ön, te tiszteletlen bunkó!

Maga Fegyőr, primitív senki: még azt sem tudja, mi a ceteris paribus, s ezért okádja a demagógiáját.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés