Új szintet fog lépni a szuverenitásküzdelem

2022. december 29. 13:16

Nagy Ervin
Magyar Hírlap
A magunk mögött hagyott év leghitványabb közéleti eseménye kétségtelenül az úgynevezett guruló dollárok ügye volt.

„A magunk mögött hagyott év leghitványabb közéleti eseménye kétségtelenül az úgynevezett guruló dollárok ügye volt. Élek a gyanúperrel, hogy nem lesz valódi következménye a történteknek. A baloldalon egyébként sem volt sosem jellemző a felelősségvállalás. Pedig érdemes lenne levonni végre a legfontosabb tanulságot: a magyar választásokat idehaza kell megnyerni. Kormányt buktatni valószínűleg lehetséges, de tisztességes és demokratikus versenyben felülkerekedni semmiképpen.

Ötletet nyilván nem szeretnék adni, a főszereplők vélhetően segítség nélkül is sejtik azt, hogy létezik olyan nemzetközileg kipróbált (fel)forgatókönyv, amivel bármelyik stabil kormányzatot meg lehet buktatni. Persze, egy polgárháborús helyzetben sem lenne bérelt helye a hatalom csúcsán a mai baloldalnak, ennek ellenére van mitől tartanunk a következő évben.

Létezik ugyanis egy ősrégi hatalmi stratégia, amit már a római császárok is alkalmaztak, és amit Machiavelli is tanácsként fogalmaz meg a Fejedelemnek. E szerint először is csinálj rendetlenséget az országban, majd teremts olyan helyzetet, ahol mindenki a másik ellen fordul! Ezután várd ki azt, amikor már-már elviselhetetlen ez az állapot! Aztán rakj rendet! Olyan rendet, amit csak te tudsz fenntartani. Így tőled függ majd a békesség. Érezze mindenki azt, hogy nélküled nincs béke, így aki féli a törékeny nyugalmat, az téged fog támogatni. Ettől kezdve a hatalom megszilárdul.

Ezt tudja a hazai baloldal egy része, de ami ennél ijesztőbb, hogy a magyar közéletbe beavatkozó tengeren túli üzleti és politikai csoportok nem csupán ismerik a stratégiát, hanem képesek megvalósítani is. Sok helyütt ki is próbálták már. Ne legyen kétségünk, nálunk is alkalmazható!”

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés