Nincs az a pénz, amit sajnálna elszórni Orbán Viktor

2022. december 29. 22:36

Fekete-Győr András
Facebook
A szokásos év végi fideszes pénzszórásnak a megélhetési válság és az uniós forrásvesztés sem szabhat határt.

„A szokásos év végi fideszes pénzszórásnak a megélhetési válság és az uniós forrásvesztés sem szabhat határt… Bár még a jövő évi költségvetés módosítását sem fogadta el a parlament, az atlétikai világbajnokság stadionjára azért volt idejük kiszórni közvetlenül karácsony előtt közel 20 milliárd forintot.

Összehasonlításképpen: az apaszabadság 10-ről 20 napra emeléséről szóló javaslatunkat a Fidesz leszavazta, pedig az mindössze 7 milliárd forintjába került volna az adófizetőknek. Ha viszont stadionépítésekről van szó, nincs az a pénz, amit sajnálna elszórni Orbán Viktor közpénzből.

Bár a családok megsegítésében jeleskedne ennyire! Elég, ha a rekord áfabevételekre gondolunk, amit az Európa-bajnok infláció nyomán szedtek be az elmúlt hónapokban a magyaroktól. Ahelyett, hogy ezt az extraprofitot visszaadták volna közalkalmazotti béremelés, pótcsaládipótlék, és rezsitámogatás formájában, értelmetlen pénzszórással zárják az évet (pont úgy, ahogy elkezdték, és ami a jelenlegi problémák alapjául szolgált). Ha minden így marad, 2023-ban is a rossz kormányzás árát fogják fizetni a magyarok.

Mi viszont cselekvő közösséget építünk, dolgozunk tovább, megyünk előre!”

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De!

"aggasztó az is, hogy az elmúlt tizenkét év alatt összesen 108 forinttal emelte a kormány az állami gondoskodásban lévő gyerekek étkeztetési normatíváját: 567 forintról 684-re. "

Megoldás:
Az unokái 1 hétig azt és annyit kapjanak, mint az állami gondozottak.
Ha ettől eszébe jut európai szintre emelni a magyar állami gondoskodásban lévő gyerekek étkeztetési normatíváját, akkor az uncsik újra kaphatják az otthoni kosztot.

Ha nem, akkor meg marad a 684 ft napi 5 étkezésre.
De onnantól minden NER-es ezt kapja!

Na, hogy tetszik?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés