Az elmúlt évtizedek leghidegebb karácsonya jöhet Amerikában

2022. december 23. 9:56
Az Egyesült Államokban konkrétan olyan hideg van, hogy perceken belül fagyási sérüléseket okozhat.

Az Egyesült Államokban és Kanadában tomboló téli vihar mindössze 5-10 perc alatt fagyási sérüléseket okozhat a csupasz bőrön – figyelmeztetnek a szakértők. Több mint 135 millió embert érintő riasztást adtak ki az év legforgalmasabb utazási napjai előtt.

A riasztások parttól a partig terjednek, és egészen az Egyesült Államok és Mexikó határáig és Floridáig érnek.

A nagyobb repülőterek több ezer járatot töröltek a vihar erősödésével. Az előrejelzők szerint a hidegbetörés az elmúlt évtizedek legjegesebb karácsonyát hozhatja. Az előrejelzések szerint -45C is lehet.

Figyelmeztettek, hogy még a nagyobb metropoliszokban, például az iowai Des Moines városában is komoly veszélyt jelentenek majd a fagyási sérülések. A meteorológusok szerint a téli vihar péntekre „bombaciklonná” válhat.

A bombaciklonnak nevezik azokat a robbanásveszélyes viharokat, amelyek gyorsan erősödnek, és a központi légnyomásuk 24 óra alatt legalább 24 millibarral csökken.

Ez nem olyan, mint egy hóesés gyerekkorunkból, ez komoly dolog”

– mondta Joe Biden elnök a Fehér Ház csütörtöki tájékoztatóján.

Nyitókép: MTI/EPA/Matt Campbell

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A globális felmelegedés a világ csendőrére nem vonatkozik, amióta a fehérek kikerültek a hatalomból.

Szerintem csodálkozz rá arra, hogy szerte a világon, ha egy országra , és nem kontinensre mondják az,t, hogy "Amerika", az mindig a "United States of America"-t jelenti. Leginkább azért, mert az Amerika egyetlen más ország nevében sem szerepel. Nem hiszem el, hogy mindig van egy újabb ember, aki nekiáll problémázni az "Amerika" kifejezés miatt.
(csak szólok, hogy a kockás füzet is valójában négyzetrácsos, mégis kockásnak hívjuk)

Mondd meg az irodalmároknak, hogy ne használják a "parabola" kifejezést a példabeszédre, mert azt a matematikusok már lestoppolták. De tévéműsornak vagy antennatípusnak sem lett volna szabad ilyen címet adni.
Millió meg egy olyan dolog van, amire azonos nevet használunk, és ez a legritkább esetben okoz zavart, pont azért, mert eltérő kontextusban kerülhetnek csak említésre, azaz a környezetből egyértelműen kiderül, hogy melyikre gondoltak. Egyszerűbb, mint mindenre külön szót kitalálni, vagy hosszasan körülírni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés