Az abuzált pedagógustársadalom margójára

2022. december 18. 11:21

noÁr
Facebook
A kormány, a bántalmazó visszaélt a hatalmával, jelen esetben kirúgott tizenhárom pedagógust.

„A Kormány, a bántalmazó visszaélt a hatalmával, abuzálta az áldozatot, jelen esetben kirúgott 13 pedagógust és kirúgással fenyegette a többi ellenállót.

Majd kegyet gyakorol és úgy tesz, mintha érdekelné mi van az áldozatával: pénteken a köznevelésért felelős államtitkár iskolaigazgatókkal konzultál.

Pintér Sándor elárulta konkrét terveit a pedagógusok bérrendezése kapcsán

 

Az áldozat, mivel eddig bántalmazták, úgy érzi, hogy végre figyelnek rá. Pedig ez semmi más, mint egy toxikus kapcsolat egyszerű képlete. Ha a pedagógustársadalomnak van ereje és bátorsága ebből a kapcsolatból kilépni, akkor a traumatizált áldozatra, az oktatásra, hosszú munka után gyógyulás vár. Ha nem lép ki ebből a kapcsolatból, akkor soha nem gyógyul meg és további, begyógyíthatatlan sebeket okoz a bántalmazó.

A noÁr csapata sokszor elmondta, hogy senki helyett nem tud harcolni és már nem is szeretne. Mindig is a szívügyünk lesz az oktatás ügye. Itt vagyunk és leszünk is. De a felismerést, a beismerést és a mérgező viszonyból való kilépést nem mi tudjuk megtenni. Erőt szeretnénk adni, de dönteni nem tudunk senki helyett.”

Nyitókép: noÁr Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés