Visszafoglalhatjuk Erdélyt egy új társasjátékban

2022. december 14. 8:57
Az Újrajátszott Trianon nevű játék páratlan szórakozást kínál.

A Vasárnap.hu egy új társasjáték, az „Újrajátszott Trianon” készítőjével, Lenhardt Balázzsal készített interjút az érdekes vállalkozásról. Kiderült, hogy a magyar múlt tragikus fejezetéről, Trianonról is lehet hiteles, a valóság minden aspektusát bemutató, mindemellett szórakoztató társasjáték keretén belül ismereteket átadni.

A játék pontosan rekonstruálja a történelmi eseményeket

Lenhardt Balázzsal, a Kard és Korona Kft. ügyvezetője a játék céljáról szólva úgy fogalmazott: „Limpár Péter történész barátommal alkottuk meg ezt a játékot, amelyben minden apró részletre nagyon figyeltünk a történelmi hitelesség miatt”.

A társasjáték szinte tűpontosan rekonstruálja a száz évvel ezelőtti eseményeket”

– emelte ki. Mint fogalmazott: „kicsit olyan, mint egy szimuláció, amivel egy asztali társasjáték keretein belül, de lehetőségünk van a fátum átírására, a magyar nemzet legnagyobb tragédiájának megváltoztatására.”

Sztrájk, spanyolnátha és kommunisták

Hogy hogyan kell ezt elképzelni? „A játékosok egy képzeletbeli magyar kormány tagjai, ők alakítják a külügy-, a belügy-, a pénzügy-, és a hadügyminisztereket. Mivel egy teljesen kooperatív játékról van szó, itt nem a játékostárs legyőzése, hanem azokkal való együttműködésen múlik a játék és Magyarország sikere. Minden körben eseménylapokat kell felcsapni, amelyek a valóságnak megfelelő hatásokat jelentenek:

az ellenség támad, sztrájk vagy a spanyolnátha tör ki, illetve a kommunisták átveszik az uralmat”

– meséli a tervező.

Az ország erőforrásait két nyersanyaggal: szénnel és gabonával szemléltetik, amiből etetni kell a lakosságot, toborozni a katonaságot, de még a diplomáciai manőverekhez is szükség lesz rájuk, ha mondjuk fegyverszünetet vagy különbékét akarunk kötni valamelyik kisantant országgal. Az ellenséges egységek folyamatosan lépnek egy meghatározott vonalon az ország belseje felé, ha elfoglalják Budapestet akkor a játék azonnal véget ér – olvasható a cikkben.

Fotó: Újrajátszott Trianon (Forrás: Kékjáték Kiadó)

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bizony ez így van:
Chaim Weizmann, a Zsidó Világkongresszus elnöke New York-i beszédéből, 1942. december 3-án:

„Nem tagadjuk, és nem félünk annak bevallásától, hogy ez a háború a mi háborúnk és a zsidók felszabadulásáért folyik. … A mi frontunk, a zsidóké, erősebb, mint minden más front együttvéve.

Ehhez a háborúhoz mi nem csak a pénzügyi támogatásunkat adjuk, amelyen az egész háborús termelés alapul. Ehhez a háborúhoz mi nem csak a teljes propaganda gépezetünket adjuk, ami a morális energiát szolgáltatja a háború folytatásához.

A győzelem garanciája túlnyomórészt az ellenséges erők gyengítésén alapszik, ahogy a saját országaikban, az ellenállás útján semmisítjük meg azt. Mi vagyunk a Trójai Faló az ellenség várában. Az Európában élő zsidók ezrei jelentik azt az alapvető tényezőt, amely az ellenség megsemmisítéséhez vezet. Ott a mi frontunk egy tény és a legértékesebb hozzájárulás a győzelemhez.”

Játszhatnak vele ők is és a játékban, mint olvashattuk, akár Budapestig is elérhetnek:-)
Jó szórakozást nekik is a társas játékhoz.

Majd megmondják, hogy ilyen társasjátékot Magyarországon tilos készíteni. Az összes nemzetközi ballib médiában címoldalon lesz a társasjáték.
Remélem, már dolgoznak a készítők a társas néhány nyelvre való lefordításán:-)

Képesek rá. Még a történelmet is lopják

Nem véletlen az LMBTG kampány, hiszen ti állandóan megmutatjátok a homoerotikus fantáziátokat.

Ez abszolút így van. Izrael is rég eltűnt volna az arab tengerben, ha nem lenne családonként legalább három gyerekük évtizedek óta.

A szlovákok is értik a módját.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés