A sapka esete a baloldallal

2022. december 10. 9:12

Bohár Dániel
888.hu
És még képesek megkérdezni, hogy miért kapnak ki 4 évente?!

„Ha van sapka, az a baj, ha pedig nincs, akkor az. Döbbenetes, hogy a hazai ellenzék a 12 éves sorozatos vereségek után is képes ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint egy évtizeddel ezelőtt. Képtelenek a fejlődésre.

Ezzel szemben mit tesz a hazai ellenzék? Jelen esetben a baloldal. Szerepfelfogásuk végtelenül egyszerű, körülbelül egy dacos óvodás szintjén megrekedt. Amikor a kormányzat A-t mond, akkor ők B-t. Na, ez a teljesen hibás szerepfelfogás, aminek lényegében köszönhetik, hogy 12 éve minden alkalommal veszítenek.

A hazai baloldal szellemi vagy egyéb okok miatt nem alkalmas arra, hogy konstruktív alternatívát mutasson a választóknak. Egy dolog érdekli őket: az Orbán Viktor elleni utálat. Ez azonban önmagában kevés, legalábbis a választók szerint 2014-ben, 2018-ban és 2022-ben kevés volt.

Itt van az üzemanyagárstop esete. Ez is olyan intézkedés volt, amit a kezdetektől fogva támadtak. 13 hónapon keresztül mondogatták, hogy ennek semmi értelme, piactorzító és a többi. Majd amikor több mint egy év után a külső körülmények miatt meg kellett szüntetni az intézkedést, mit mondtak? Nem azt, hogy »szuper, végre, ezt akartuk«, hanem azt, hogy »miért kellett megszüntetni?«

Hasonló volt a helyzet a koronavírus idején is. Akkor azt nyomták, hogy be kell zárni az iskolákat, majd amikor bezárták az iskolákat, akkor azért sírtak, hogy miért zárták be őket.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés