HírTV: Politikai szervezetek irányíthatják a Tanítanék Mozgalmat (videó)

2022. december 8. 21:03
A televízió hangfelvételt mutatott be, amin Tordai Bence ad konkrét tanácsokat és Csárdi Antalra utalva arról beszél, „Tóni viszi el a balhét”.

Hangfelvétel bizonyítja, hogy a baloldali pártok állnak a pedagógustüntetéseket szervező Tanítanék Mozgalom mögött – közölte a HírTV. A csatorna csütörtök este ismertette, egy, a birtokába jutott felvételen az hallható, amint Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője telefonon egyeztet egy ismeretlen személlyel, akit ő maga a Tanítanék aktivistájának hisz. 

A beszélgetés során az országgyűlési képviselő konkrét tanácsokkal látja el az illetőt arra vonatkozóan, hogyan kezeljék a sajtót a parlamenti karzaton történt akciót követően megnövekedett érdeklődés közepette. 

A baloldali politikus a beszélgetés során külön kitért arra, hogy a mozgalom „ne pártozza össze magát”, hanem tartsa fenn a függetlenség látszatát,

ezt követően látta el tanácsokkal a vélt aktivistát. 

A HírTV emlékeztet: a baloldali pártkapcsolatokat az is bizonyítja, hogy Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője közösségi oldalán ismerte el, hogy ő segített az aktivistáknak bejutni az Országgyűlés ülésére. Ezzel kapcsolatban a HírTV által bemutatott felvételen az alábbi hangzik el: 

Szegény Csárdi Tóni fogja elvinni ezt a balhét, akármit is mondunk, mert ő ezt leadminisztrálta a házzal”

A beszélgetés során Tordai Bence azt a tanácsot adja a telefonálónak, hogy ha kérdéseket kap a sajtótól, ne feltétlenül válaszoljon rájuk. Mint mondta, ő ezt tanulta meg az elmúlt években. 

Más kapcsolat is felmerül

A HírTV szerint más jel is mutat arra, hogy a Tanítanék Mozgalom baloldali pártokhoz kötődik. A televízió megvizsgálta a mozgalom honlapját, amelyet a Humán Platform, amely szervezet ötletgazdája Gulyás Márton baloldali politikai aktivista. A Humán Platform által gyűjtött adatokat pedig adatkezelési tájékoztatójuk szerint pedig több másik amerikai szervezet mellett a DatAdat kezeli. „Az a Bajnai Gordon nevével fémjelzett cégcsoport, amely Márki-Zay Péter kampányát is segítette, és amelynek gyanús ügyeletei miatt az adóhatóság mellett a rendőrség is nyomoz” – emlékeztetett a televízió. 

A HírTV tudósítását alább tekintheti meg:

Nyitóképünk forrása a Facebook, Tordai Bence hivatalos oldala.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Két országgyűlési képviselő is szervezi őket: Tordai és Csárdi.
Egyik sem az eszéről híres.

Hány kormánytag van és hány pedagógus? Ha a kormánytagok fizetését elvonjuk, hány tanár bérproblémáit lehet abból megoldani? Csak a hatásvadászat, a demagógia miatt kérdezem.

Tudtam, hogy Tordai hülye, mint a tök, de, hogy ennyire könnyű megvezetni, az nekem új.

Országgyűlési képviselőként vállalhatatlan tüntetést szervezni.

Olyanok lehetnek, mint pl Fegyőr.

Nem, de azért vicces.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés