A benzinárstop végéről, Orbán felelősségéről

2022. december 7. 6:56

Nagy Attila Tibor
Facebook
A benzinárstop megszüntetése keserű pirula, de várhat ránk még rosszabb is, ha nem sikerül érdemben emelni a kormányzati munka színvonalán.

„(...) Rosszkedvű bejelentést hallhattunk a Kormányinfón. Nem véletlen: a kormány vereségének egyfajta bejelentése is volt a benzinár-stop megszüntetése, hiszen eredetileg december végéig szóltak volna az árstopok. A megszüntetést hetekkel előrébb kellett hozni, külön hovatovább az ország ellátása került volna súlyos veszélybe. Az ellátási zavarok az orosz olajat érintő újabb szankciók hatályba lépése előtt már hónapokkal érzékelhetőek voltak , vagyis a kormány felelősségének kommunikációs elhárítására alkalmas már megint a brüsszeli szankciókra hivatkozni, de az ársapka megszüntetését számos szakember sürgette már korábban, többek között Hernádi Zsolt MOL-elnök-vezérigazgató is. A kormány nem hallgatott se rá, sem másokra, és ennek következtében egyre kezelhetetlenebb helyzet alakult ki a benzinkutakon.

A katasztrófát mindenesetre – ez idő szerint – sikerült elkerülni. Joggal hangzott el a sajtótájékoztatón, hogy most már nem nagyon lesz értelme lesz folytatni a pánikvásárlást, az import pedig vélhetően néhány héten belül helyreáll. Ám az infláció további lökést kap a piaci árak visszaállításával, vagyis még nehezebb lesz a nem magas fizetéssel, jövedelemmel rendelkezők megélhetése. Az elkölthető jövedelem további várható megcsapolása a kereslet további csökkenésével, ezáltal a munkanélküliség érdemi megemelkedésével fenyeget, úgy, hogy mindössze három hónapos az álláskeresési járadék. Mindeközben az európai uniós pénzek jelentős részéről még mindig nincs végleges megállapodás, ami nem tesz jót a forintnak és a Magyarországgal szembeni nemzetközi bizalomnak.

Muszáj mihamarabb kiutat találni, mert a szegénység növekedése, tömeges vállalati csődök, a vállalkozások megszűnése és a megugró munkanélküliség esetén a költségvetés bevétele is jóval szerényebb lesz a vártnál. A magyar állam így még kevésbé tud a külső hatások ellen védekezni, ha nem lesz miből.

A most regnáló kormányfő okos, szellemileg kiemelkedő képességű politikus. De most be kell látnia legalább önmaga előtt, hogy a választások megnyerése óta egyre alacsonyabb a kormányzás színvonala, egyre kevésbé tud megbirkózni a kormánya a kihívásokkal. Kemény, határozott változtatásokra - akár személyi, szerkezeti és szemléletbeli módosításokra, akár politikai irányváltásra is - szükség lehet a válságból való kivezető úthoz. A benzinár-stop megszüntetése keserű pirula, de várhat miránk még rosszabb is, ha nem sikerül érdemben emelni a kormányzati munka színvonalán. Ezért az első számú felelős ma Orbán Viktor.”

Nyitókép: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 124 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Felmegy a pumpa, amikor a több halottat kívánó kritizálni mer bármit is!!!!!!!!

Ne válaszolj neki, nem érdemes.

Az EU töketlenkedése, kimaradása az orosz -ukrán viszony befolyásolásából, majd az USA Ukrajnát oroszellenes irányba állító, provokatív politikájának elfogadása, az ész nélküli szankciók bevezetése miatt tartunk itt. Mind ehhez az ellenzék kívülről fizetve, támogatva, az ebből eredő feladatnak megfelelve lelkesen tapsolt, tehát most illene hallgatni.

"az ársapka megszüntetését számos szakember sürgette már korábban, többek között Hernádi Zsolt MOL-elnök-vezérigazgató is."
Nem csoda: Ezekben a cégekben a részvényesek döntenek, és nagy profitot akarnak, még válság idején is.

Mondták: "a százhalombattai finomítóban hibaelhárításokra és elhalasztott karbantartások bepótlására van szükség"
A MOL július végén kezdett hozzá a munkálatokhoz, de nem sikerült nekik befejezni, lehet, hogy nem is sietnek vele. Lassú munkához idő kell, a Molnak pedig sok idő kell.
Igaza van Boros Imrének: Nyilvánvaló, hogy árat akarnak emelni és el akarják töröltetni a 480 forintos ársapkát, ezért mindent elkövetnek fű alatt.

Ellenzék és bűnösök ugyanaz.
Ne mondd, hogy nem tudod, hogy az ellenzék minden, de minden követ megmozgatott azért, hogy az uniós pénzek ne érkezzenek meg.
Ha már választást nem tud tenni, legalább keresztbe tesz Magyarországnak.
Csak a vak nem látja, illetve az, aki teszi és nem akarja látni.

Álmomban Dobrevné odajött hozzám és megkérdezte: Kő olaj?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés