„Üssé' ki, csicska taxis!” – Vezetés közben ütötte a taxisofőrt Borsodban

2022. december 7. 13:03
Mindez Borsodban, újév hajnalán.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett, garázdaság, rongálás és könnyű testi sértés vétsége miatt. Az Ügyészség tájékoztatása szerint az elkövető újév hajnalán taxival közlekedett, de

ittassága miatt szóváltásba került a sofőrrel, akit vezetés közben megütött, majd az autóból kiszállva megrongálta a mobiltelefonját és az adó-vevő készüléket, miközben az autó körül üldözte.

A vádirat szerint a vádlott 2022. újév hajnalán, Kazincbarcikán taxit rendelt azzal a céllal, hogy élettársával és annak gyermekével lakóhelyükre utazzanak.

A férfi az anyósülésre ült, majd összeveszett a sofőrrel, amikor utolértek egy személyautót, arra utasította a taxisofőrt, hogy előzze meg.

A taxis már elhaladt az autó mellett, amikor a vádlott hirtelen vezetés közben ököllel megütötte.

A jelentés szerint a sértett erre vészfékezéssel megállította a járművet, és kiszállt. Az elkövető is elhagyta a kocsit, azonban abból kivette a sértett mintegy 200.000 forint értékű mobiltelefonját, valamint a taxi társaság tulajdonában lévő, 100.000 forintot meghaladó értékű adó-vevőt, és azokat a földhöz vágva használhatatlanná tette.

Az elkövető arra utasította a taxist, hogy verekedjen meg vele, mivel a sofőr erre nem tartott igényt, ezért az autó körül kergetőzni kezdtek. 

Amikor pedig utolérte, kirúgta a lábait, amitől a sértett a földre esett, majd felállt és úgy hátrált előre, az elkövető még rákiabált

„gyere, üssél ki, csicska taxis!”,

amikor viszont látta, hogy az élettársa a gyermekkel együtt eltávozik, felhagyott a cselekményével és utánuk ment.

A jelentés szerint a férfi a cselekményével veszélyeztette a közúti közlekedésben részt vevő, a gépjárműben utazó valamennyi személy, illetőleg a másik gépjárművet vezető ismeretlen személy életét, testi épségét.

A taxisofőr a cselekmény következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el, és könnyű testi sértés miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aztán ha a szűk környéken nem vesznek fel fuvart a taxisok, akkor egyből jönnek a különböző NGO-k rettegni a rasszizmustól...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés