Országos ülősztrájkot hirdetett csütörtökre az Egységes Diákfront

2022. december 7. 16:13
Óbudán sávlezárást terveznek a reggeli órákban.

Országos ülősztrájkot hirdetett december 8-ra az Egységes Diákfront három szervezete, tiltakozásul az ellen, hogy a Belügyminisztérium szerdai bejelentése szerint három budapesti gimnáziumból összesen nyolc tanárt bocsátottak el, amiért polgári engedetlenségi akciókban vettek részt – olvasható a szervezet közösségi oldalán megosztott esemény leírásából.

„Nyolc tanárt rúgtak ki ismét, amit nem hagyhatunk szó nélkül. Ahogy azt sem, hogy a Nemzeti Alaptanterv miatt, rengeteg feleslegesnek tűnő tananyagot kell nap mint nap megtanulnunk”  – tették hozzá. 

Az esemény leírásából az is kiderül, hogy az ülősztrájkot a második tanítási órában tartják, helyszínéül pedig bármelyik folyosó vagy lépcsőház megteszi az adott iskolákban – írták.

Óbudán sávlezárás is várható

Ugyancsak csütörtök reggel sávlezárásos akcióval igyekeznek felhívni a figyelmet „az oktatás helyzetére” a Szentendrei út 30. környékén. Mint fogalmaztak, az akcióval az elbocsátott tanártársaikért is ki kívánnak állni 08:00 és 08:45 között – derült ki a leírásból.

Nyitókép: Egységes Diákfront Facebook-oldala

 

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lányok és fiúk Lipóciából......

A nyolc tanár nem végezte a munkáját: mondjon valaki egy munkahelyet, ahol az ilyeneket nem bocsátják el?

Ha igazgató lennék ott, akkor azért adnék nekik útbaigazítást: a munkát kötelesek vagytok elvégezni, ha nem, akkor fel is út, le is út. Iskolán kívül pedig csináljatok, amit akartok. De a helyetekben inkább az ellenzék ellen tüntetnék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés