Önként vonult be az izraeli hadseregbe Köves Slomó legidősebb fia

2022. december 6. 9:41
Köves Shalom ráadásul veszélyes terepen, Ciszjordániában szolgál.

Köves Shalom most 20 éves. Augusztusban vonult be a Giváti ezredbe, az izraeli hadsereg egyik gyalogos harci alakulatába. 2 év 8 hónapot szolgál itt összesen egy speciális részlegben, amit kifejezetten haredi, vallásos katonák számára tartanak fenn – tájékoztatott a Kibic Magazin.

Shalom izraeli-magyar állampolgár, ezért számára nem lenne kötelező a szolgálat, de ő már 13-14 éves korában elhatározta, hogy szeretne katona lenni Izraelben.

Köves Slomó rabbi a Kibic kérdésére elmondta, felesége, Köves Dvora rebbecen családjának férfi tagjai közül sokan voltak katonák. Az édesapja például – amellett, hogy rabbi volt Akkóban – még a jom kipuri háborúban is szolgált.

„2000 évig azért imádkoztak az őseink, hogy Izraelbe jöhessenek, ezért kár lenne nem részt venni a zsidó állam újraalakulásában egy olyan korban, amikor Izrael állam már létezik” – nyilatkozta Köves Shalom.

Hozzátette, hogy ettől ez még nem könnyű döntés, de reménykedik benne, hogy ennek hatására erősebb ember válik majd belőle. Párhuzamként a jesivában való tanulást említette, ami szintén nem volt könnyű a számára, mégis úgy véli, e nélkül most teljesen más ember lenne.

Nyitóképünk illusztráció: AHMAD GHARABLI / AFP

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés